Pınar Selek
Pınar Selek ile Okuma Akşamı
16.9.2009

Berlin'de göçmenlere yönelik çalışmalar yapan ALLMENDE - Alternatif Göçmen Politikalari ve Kültür Evi- derneğinde Pınar Selek'le son kitabı "SÜRÜNE SÜRÜNE ERKEK OLMAK" üzerine bir söyleşi düzenlendik.
Açılış konuşmasını Sencer Eren`in, moderatörlüğünü Rafet Temur`un yaptığı toplantıya büyük bir ilgi vardi ve geniş bir katılım sağlandı. Kendi ifadesi ile “3. Kuşak” Feminist hareketin temsilcilerinden biri olan Pınar Selek, erkeğin egemenlik sürecinin bir degerlendirmesini yaptı. Bir anlamda egemen olan erkegin bunun bedelini nasıl ödediğini, ağırlıklı olarak askerlik sürecini ele alarak örnekleriyle akıcı bir biçimde bizlerle tartıştı. Ataerkil toplumun sadece kadın için değil, egemen olan erkek için de bir çözümsüzlük olduğunu birtakım ezberlerimizi bozacak, özellikle erkekler icin - ama aynı zamanda kadınlar için de- kafalarda sorular yaratacak bir biçimde anlattı.

Ülker sokagi transeksüelleri, “ biz erkek degiliz” diye bir araya gelen erkekleri Pınar Selek'ten ilgiyle dinledik.

Pinar Selek'in bir saate yakın süren anlatımından sonra salondaki katılımcılar söz aldılar. Bir çok katıılmcının konuya yönelik kendi deneyimlerini de anlattığı ve sorular sorduğu toplantı çok akıcı ve zevkli geçti.

Arkadaşlarımızın evlerde hazırladıkları yemek esnasında sohbet ve tartışmalar tüm canlılığıyla devam etti. Uzun süren toplantı sonunda Pınar Selek son yazdığı "sürüne sürüne erkek olmak" kitabını imzaladı.

Kafalarımızda yarattığı soruları kendisi ile bir daha tartışma ihtiyacı duyuyoruz. Umarız ki bizlere böyle bir olanağı tekrar sunar. Sencer Eren


www.allmendeberlin. de

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process