Pınar Selek
Amargi son sayıyı Pınar’a ayırdı
16.9.2009 Amargi Feminist Dergi, “Yaz 2009” sayısının kapağını, ‘Mısır Çarşısı Davası’ndan beraat etmesine rağmen Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından yeniden yargılanması istenen Sosyolog Pınar Selek’e ayırdı.
“Açlıktan bahsediyorsun öyleyse bütün binaları yıkan sensin” manşetinin atıldığı kapakta, “Pınar Selek’e hala tanığız” vurgusuna yer verildi.
Üç ayda bir yayınlanan, feminist çevler başta olmak üzere birçok kesimce yakından takip edilen dergide, “yeniden yargılanma” kararının kapağa taşınması şu sözlerle dile getiriliyor: “....kendisinin itirazlarına rağmen. Bunun sebebi sadece onu çok seviyor oluşumuz değildi. Pınar’ı bu kadar tehlikeli kılan şeyin ne olduğunu görmek ve göstermek istedik.”
11 yıldır süren davanın aldığı seyir, Avrupa’da kilisenin bilinçli ve zeki kadınlara yönelik başlattığı ve iki yüz yıl süren “cadı avı”na benzetilerek, “Defaten beraat edilen bir davanın yeniden gündeme taşınması, müebbet hapis isteği konuşmalarının yapılması ve bir kadının isminin bu şekilde yıpratılmaya çalışılması; 21’inci yüzyılda yaşanan bir cadı avı hikayesidir! Daha açık söyleyelim: Pınar Selek’in maruz bırakıldığı şey, salt ve doğrudan şiddettir. Selek’e temcit pilavı gibi tekrar ve baştan yöneltilen suçlamalar, dava ve adına yakıştırılmaya çalışılanlar aslında, eril iktidarın tüm kadınlara gözdağı verme çabasıdır. Selek’e uygulanan baskıya dur demediğimiz, sustuğumuz müddetçe, hepimizin sesinin kısılacağının da farkındayız!” deniliyor.
Dergide, Pınar Selek’in dava başlangıcında mahkemeye sunduğu savunmasının yanı sıra, 9 Nisan 2009 tarihinde aralarında birçok feminist, aydın, yazar, sanatçı, gazeteci ile DKÖ aktivisinin gerçekleştirdiği “Pınar Selek için adalet, adalet için Pınar Selek” konulu basın toplantısı metni de yer alıyor.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process