Pınar Selek
AP milletvekilinden Pınar Selek’e destek
16.9.2009 11.08.2009 - Hüseyin Deniz
Pınar Selek ile dayanışma kampanyasına Almanya, Sol Parti Federal Yönetim Kurulu üyesi ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Helmut Scholz de katıldı. Sol Parti Berlin yönetim kurulu da çağrıyı ortaklaşa imzaladı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, Pınar Selek’le ilgili Mısır Çarşısı olayından dolayı verilmiş olan beraat kararını bozmasına ve yeniden yargılanmasına ilişkin kararı, yapılan itiraz sonrası Yargıtay Genel Kurulu’na gönderilirken, davayla ilgili gelişmelerin yol açtığı kaygı Türkiye dışına taştı. Avrupa’da birçok kişi ve kuruluşun Pınar Selek’le dayanışma içinde olmak için başlattığı kampanya yeni katılımlarla genişliyor. Kampanyaya son olarak Almanya, Sol Parti Federal Yönetim Kurulu üyesi ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Helmut Scholz de katıldı. Scholz’un yanı sıra Sol Parti’nin Berlin örgütü de (Bezirksvorstand Mitte/Berlin, Die Linke. Deutschland) Selek için açılan kampanyayı destekleme kararı aldı.
Pınar Selek için açılan destek kampanyasına şimdiye kadar Türkiye, ABD, Avrupa ülkeleri dahil bir çok ülkeden 100’ü aşkın kuruluş katıldı.
Almanya’daki diğer imzacılar
Pınar için başlatılan destek kampanyasına Almanya’dan daha önce de şu kuruluşlar desteklerini açıklamıştı:
Kadınlar Kadınlara Yardım Ediyor Danışma Merkezi (Beratungsstelle Frauen helfen Frauen e.V. Tübingen/Germanya), Avrupa Parlamentosu Gey ve Lezbiyen Hakları Grubu (European Parliament´s Intergroup on Gay and Lesbian Rights), Avrupa Barış Meclisi (European Peace Council), Avrupa Kadın Lobisi (European Women’s Lobby), Köln'lü Feministler (Feminists from Cologne/Germany), Kassel Kadın Evi (Almanya Frauenhaus Kassel, Germany), Varis Kadın Lezbiyen Gazetesi (Frauenlesbenzeitung Krampfader/Germany-Womenlesbians Newspaper Varix-), Kadın Proje Evi Tübingen/Almanya (Frauen Projekte Haus Tübingen/Germany), Transgender Europe-TGEU, Kadınları Siyasi İletişime Teşvik Vakfı Kassel/Almanya (Verein zur Förderung Frauenpolitischer Kommunikation, Kassel / Germany-Foundation of Supporting Womenpolitics Communication) ile Otonom Kadın Evleri Enformasyon Merkezi (Zentrale Informationsstelle der autonomen Frauenhäuser, Deutschland).
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process