Pınar Selek
İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'ten Cezaevindeki Gazetecilere Destek
17.2.2011
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt İsveç'in Türkiye ile olan ilişkilerinde birinci önceliği ifade özgürlüğünü desteklemesinin önemli olduğunu ifade etti.

Bildt, 2010 yılı ilerleme raporunda AB Komisyonunun ifade özgürlüğünü sınırlayan uygulamaları, gazeteciler aleyhine dava açılmasını, internet sitelerinin bloke edilmesini eleştirdiğini hatırlattı. Ayrıca AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle'nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılan bir konferansta gazetecilerin hapsedilmesini gündeme getirdiğini söyledi.

İsveç'in, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyen öncü ülke olarak yakın ilişkileri sayesinde Türkiye'yi etkileme olanağına değinen Bildt, ifade özgürlüğü önündeki her yıl yayımladıkları insan hakları raporunda da konuyu gündeme getirdikleri de vurguladı. Dışişleri Bakanı Bildt, Avrupa Birliği çerçevesinde uzun vadeli çalışmaların karşılıklı görüşmelerin ve sivil toplumun desteklemesini, İsveç'in Türkiye'de ifade özgürlüğünün gelişmesine cezaevindeki gazetecilere yardım edilmesine katkıda bulunacağını söyledi.

İSVEÇ PARLAMENTOSUNDAKİ KONFERANSTA TÜRKİYE'DEKİ BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ELE ALINACAK

Cezaevindeki gazetecilerin durumları ile Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü 10 Mart'ta İsveç Parlamentosunda yapılacak bir konferansla ele alınacak. Konferansa İsveç Sol Parti, Yeşiller ve Çevre Partisinin ev sahipliği yapacağı, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Arne König, Uluslararası Af Örgütü, İsveç Yazarlar Birliği PEN yöneticileri konuşmacı olarak katılacaklar. Bu konferansa Mısır çarşısı davasında üç kez beraat eden sosyolog Pınar Selek'in konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

(MA-D)
http://www.haberfx.net/isvec-disisleri-bakani-bildtten-cezaevindeki-gazetecilere-destek-haberi-334470/

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process