Pınar Selek
Pınar Selek Hamburg Meclisi'nde konuştu
9.3.2011



9 Mart 2011

8 Mart Dünya Kadınları Günü'nün 100. yıl dönümü vesilesiyle Hamburg Eyalet Meclisi'nde de resmi bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlik, bir önceki hükümet olan CDU-Yeşiller döneminde kararlaştırıldı. Adalet Bakanlığı'nın organize ettiği toplantı, hükümet değişmesine rağmen iptal edilmedi.  Salı günü saat 14.00'da Hamburg Rathaus’ta (Hükümet binası) gerçekleştirilen 8 Mart toplantısıda, yeni başbakanlık koltuğuna oturan SPD'li Olaf Scholz, Prof. Dr. Christa Randzio Platft ile Sosyolog Pınar Selek birer konuşma yaptılar. Hamburg’daki siyasi partilerin kadın vekilleri, kadınlarla ilgili faaliyet yürüten resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri, kadın aktivistleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin içinde bulunduğu kalabalık bir davetli katıldı. Seks Shop’larıyla da ünlü Almanya’nın en büyük liman kenti Hamburg’daki toplantıda konuşan yetkililerden ne kadın sorunlarına, ne kentte bedenlerini satmak zorunda kalan kadınlara ilişkin bir önlem ya da çözüm gelmedi. Bilinen klasik 8 Mart söylevleri yapıldı.
Toplantının ilgiyle izlenen konuşması ise Sosyolog Pınar Selek’ten geldi. Selek, konuşmasında, kadınların yaşadığı sorunlara ve fuhuş sektöründe çalışan kadın sayısının 4 milyon civarında olduğuna vurgu yaptı; Bu gün itibariyle neo liberal, yeni muhafazakar ve militarist politikalarla güçlenen globalizasyonun patriarkayı da yeniden ürettiğine dikkat çekti; Küreselleşme ile birlikte kadınların, özellikle de emek yoğun imilat sanayine ucuz, kolay yönetilebilir, esnek ve örgütsüz işçiler olarak rekabet gücü sağladıklarına işaret etti;  Kadınların çalışma yasaları ile yeni haklar elde etmelerine karşın bu hakları kullanamadıklarına değindi.
“Yaptıkları enformel sektör işleri, esnek istihdam biçimleri, sözleşmesiz çalışma koşulları onları yasal korumanın dışında bırakıyor. Evet, yoksulluk, ayrımcılık,güvencesizlik, sömürü, işsizlik ve tüketim her geçen gün daha çok kadınlaşıyor. En çok kadınlara acı çektiren kürselleşme ve militarizmin geldiği bu konkunç aşama kadınlar arası enternasyonal dayanışmaya da bir mecburiyet yaratıyor” diyen Selek, bu dayanışmayı pratikleştirmek için adım atmaya çağırdı. Dinleyiciler, Selek’in sözlerini konuşma sırasında olduğu gibi sonunda da yoğun bir alkış ile desteklediler.  HAMBURG 
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process