Pınar Selek
İsveç Sol Partisi Pınar Selek Davasını İzliyor
11.3.2011

Stokholm 2011-02-07

 

 

Pınar Selek Türkiye’de bir sosyolog, feminist ve siyasi aktivist.

Fikirleri ve yaptıkları Türk toplumu için her zaman son derece tartışmalı olmuştur. O da bu fikirlerini ve yaptıklarını bastırmak için farklı yollar deneyen, hatta Türk hukuk sistemini de bu yönde kötüye kullanan Türk toplumunun güçlü yerleşik iktidarlarına ve çevrelerine daima meydan okumuştur.

 

Pınar Selek’in bir araştırmacı ve bir sosyolog olarak otoritelere meydan okuyan ve hep tartışmalı olan bir konumda olmasının nedeni Türk toplumundaki farklı azınlıkların durumunu incelemiş olmasıdır. Yetkili merciler bilimsel araştırmaların özgür ve demokratik koşullarda gerçekleşmesi gerektiğini anlayamamışlardır. Eğer bu sağlanmazsa sonuçlar tamamen değersizdir. Türk otoritelerinin yapmaya çalıştığı farklı bilimsel araştırmaların sonuçlarını suç unsuru haline getirmek, bunlara suçlu muamelesi yapmaktır. Bu durum saçmasapan ve tamamen akıl almazdır.

 

Yetkili merciler onu haksız suçlamalarla ve işkence altında verilen yalan ifadelerle iki kere hapse atmıştır. Pınar Selek yalan yanlış suçlamalar ve tanıklıklarla mahkemeye götürülmüştür. İki seferinde de suçsuz bulunup beraat etmiştir. Şimdi muhafazakar siyasi güçler üçünçü bir dava organize etmeye çalışıyorlar ve bu da hukuki bir skandal.

 

Eğer Türkiye Avrupa Birliği’nin bir parçası olmak istiyorsa insani ve demokratik haklar temeline dayanan hukuki değerlere uyum sağlamalıdır. Eger Pınar Selek ve onun gibi fikirlere sahip olan, onun gibi eylemlerde bulunan insanlar siyasi süreçler sebebiyle mahkemeye çıkarılırlarsa Avrupa Birliği’ne tam üyelik şansı azalacaktır.

Bizler, Pınar Selek davasının anında kapatılmasını talep ediyoruz.

 

Amineh Kakabaveh İsveç Parlamentosu Üyesi, İsveç Sol Partisi

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process