Pınar Selek
Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu Pınar Selek davası basın açıklaması
11.3.2011

Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu Adına Pınar Selek davası için basın açıklaması

9 Şubat 2011 – Çarşamba

 

İnsan Hakları savunucusu sosyolog / feminist yazar Pınar Selek, Türkiye’de toplumsal cinsiyet konusunda çalışmalar yapan, Türkiye’de cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği / ifadesi dolayısıyla dışlanan bireylerin haklarını savunan en önemli aktivist/yazarlardan biri.

12 yıldır, işkence dahil her türlü hukiki şiddete maruz kalan Selek için bugün Türkiye Cumhuriyeti Adalet Sistemi bir insan hakları sınavı verecek. Türkiye Cumhuriyeti insan hakları savunucularını korumakla yükümlüdür; Selek’in polis raporları ile suçsuzluğu kanıtlanmış bir olaydan sorumlu tutularak yıllardır yargılanması uluslarası ve ulasal insan hakları hukukuna aykırıdır.

Pınar Selek davası, Türkiye’deki hukuk sisteminin bağımsızlığı, tarafsızlığı, şeffaflığı ve adaletliğinin ifşasıdır. Selek, aktivist ve yazar kimliği, azınlık grupları üzerine çalışmalarından ötürü senelerdir hukukdışı yargılanıyor. Uluslararası İnsan Hakları Komisyon’u adına Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Pınar Selek’e karşı tüm suçlamaları düşürerek, nihai beraat kararı vermesini ve insan hakları savunucularını hukiki olarak koruyacağını taahhüt etmesini talep ediyoruz.

           

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process