Pınar Selek
Alman Parlamentosu üyesi Angelika Graf’ın Pınar Selek davası basın açıklaması
14.3.2011

9 Şubat 2011

Alman Parlamentosu üyesi ve  Parlamento içindeki Sosyal Demokrat Parlamenter Grubu’nun insan hakları ve insani yardım vekil sözcüsü Angelika Graf’ın basın açıklaması:

 

“Pınar Selek Türkiye hükümeti için dikenli bir konudur, çünkü Selek Türkiye’de Kürt meselesiyle, azınlıklara yönelik politikalarla ve toplumsal cinsiyet meseleleriyle yıllardır eleştirel bir biçimde ve cesurca ilgileniyor. 9 Şubat’taki davayı izlemek üzere İstanbul’a gidiyorum çünkü Pınar Selek’e destek olmak istiyorum. Daha önce bir kere mahkum edilmiş sonra beraat etmiş olan Selek İstanbul’da başka bir mahkemede yargılanıyor. Pınar Selek’e açılan davanın durdurulması için Türk hükümetine çağrıda bulunan başkalarına katılacağım. Suçlamaları ve davayı inceleyen herhangi biri Pınar Selek’in masum olduğunu hemen anlayacaktır.”

 

Konunun geçmişi: Sosyolog, yazar Pınar Selek 12 sene önce bombalı saldırı düzenlemekle suçlanıyor. İstanbul  Mısır Çarşısı’ndaki patlamada toplam yedi kişi öldü. Bugün bile hiç kimse patlamanın bombadan mı yoksa kazara oluşan gaz kaçağından mı kaynaklandığını bilmiyor. Bununla birlikte, kanıtlandığı görülen şey Pınar Selek’in bu trajik olayla hiçbir ilgisinin olmadığıdır. Şu anda Almanya’da yaşamakta olan Pınar Selek Türk otoritelerinin aralıksız zulmü karşısında 2010 senesinde Kasım ayında Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeyi planladığını duyurdu. Bu kararında Avrupalı insan hakları aktivistleri, siyasetçiler ve Uluslararası PEN Pınar Selek’e destek oldu.

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process