Pınar Selek
AB-Türkiye Karma Parlamenter Komisyonu Eş Başkanı Hélène Flautre'ın Pınar Selek davası hakkındaki basın açıklaması
14.3.2011

 

9 Subat`ta, Pınar Selek, 13 yıllık hukuki tacizin ardından bir kez daha yargı önünde olacak. Patlamaya bir gaz kaçağı olduğunu belirten birçok rapora rağmen, Kafkaesk bu davalarda Mısır Çarşısı`na bomba koymakla suçlanıyor.

 

Turkiyeli bu sosyoloğun, yazarın, aktivistin ``suçları`` neler? Toplumu incelemek ve tabularını sorgulamak, ve savunmasız durumdakilerin yanında olmak. Sorumluluk sahibi ve faal bir vatandaş olarak Pınar Selek, işkencenin sistematik olduğu bir polis devleti döneminde PKK ve Kürt sorununu anlama isteğini çok pahalı ödüyor.

 

İki kez beraat etmiş olduğu halde, dosyasına hiçbir yeni öğe eklenmeksizin davası Yargıtay`dan geri döndü ve Türkiye`nin İnsan Hakları yükümlülükleri açısından ne anlaşılabilir ne de kabul edilebilir bir hukuki hamle ile simdi müebbet hapis cezası riski altında.

 

Avrupa Parlamentosu`na davet edildiğinde, 13 yıldır süren adaletsizliğin ve devam eden tehditlerin hikâyesini, Pınar`ın geçmişini dinledik. İlk davadaki hakimler gibi, masumiyetine inanarak `Pınar`ın dostları` grubuna katılmaya karar verdik. Nihayet özgür bir hayat kurabilmesi için  9 Subat`ta yeniden beraat etmesini ümid ediyoruz.

 

Davasını gözlemlemek ve adalet için olan mücadelesi boyunca onu desteklemek için bu talebimizi Avrupa Parlamentosu`nda tartışmaya açmaya karar verdik. Bundan dolayı Pınar için 9 Şubat`ta İstanbul`da olacağız!

 

Hélène Flautre, Avrupa Parlamentosu Yeşiller/ALE milletvekili - Franse, AB-Türkiye Karma Parlamenter Komisyonu Eş Başkanı

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process