Pınar Selek
Fatih Üniversitesi'nde Pınar Selek konuşuldu
5.5.2011

Fatih Üniversitesi, Kamu Yönetimi Kulubü, Politika Kulubü, Praxis Kulubü ve Sivil Akademi'nin 5 Mayıs Perşembe günü Beylikdüzü kampusünde düzenlediği Ordu, Siyaset ve Düşünce paneline akademisyen Nil Mutluer, yazar Yıldız Ramazanoğlu, vicdani redci Mehmet Tarhan, tiyatro sanatçısı Suzan Karaibrahimoğlu katıldı.

Nil Mutluer, akademinin gündemindeki militarizm ve vesayet kavramlarını gündelik hayat pratikleri içinden konuşmak üzere panelin gerçekleştiğini belirtti.

Yıldız Ramazanoğlu ise vesayet'in akışkanlığının hayatımızı nasıl kuşattığına ve şiddetler arası hiyerarşinin tehlikesine dikkat çekti. Mehmet Tarhan, vicdani red ve militarizm kavramlarının tarihini ve Türkiye'deki vicdani red hareketinin durumunu anlattı. Türkiye'deki yasalarda vicdani reddin yer almadığını ve vicdani reddini açıklayanları cezalandıran devletin topluma bir mesaj verdiğini vurguladı.

Pınar Selek'in cinsiyetçilik ve militarizm kavramlarına bakışını, yaptığı çalışmaları ve 13 yıldır yargılandığı davadaki gelişmeleri aktaran Suzan Karaibrahimoğlu, Selek'in hedef seçilmesinin nedenleri üzerinde durdu. Ayrıca Pınar Selek'le Hala Tanığız Platformu'nda dayanışanlar için davanın Türkiye'deki adalet talebinin bir parçası olduğunu vurguladı.


Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process