Pınar Selek
Pınar Selek ifade verdi
6.6.2011

Pınar Selek, « içinden çıkamadığı bilim kurgu filmi »ne benzettiği Mısır Çarşısı Davasıyla ilgili yeniden ifade verdi.

Selek, eksikliğin tamamlanması için, geçtiğimiz hafta, hakkında 3 kere beraat kararı vermiş olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade verdi. İfadenin ardından, duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç, Selek’in tutuklanmasını talep edince, 12. Ağır Ceza Mahkemesi, bu talebi reddetti. Savcı Nuri Ahmet Saraç 09 Şubat 2011 tarihinde mahkemenin üçüncü kez verdiği beraat kararına itiraz etmiş, dosyayı temyiz etmişti.

Pınar Selek’in avukatı ve babası Alp Selek, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine, « Mahkemenin beraat kararına rağmen, sadece Pınar’la ilgili tutuklama istemek ayıp birşey. Bu hukukçuluk değildir » dedi.
Duruşma Savcısı, daha önce de, temyiz gerekçesinde, Abdülmecit Öztürk’ün, mahkemede işkence altında verdiğini söyleyerek reddettiği polis ifadesine dayanmıştı. Polis ifadesinde « birlikte yaptık » demiş olsa bile Savcı, Öztürk’ün beraatine itiraz etmemiş, bu ifadeyi gerekçe göstererek konuyla ilgili hiç bir ifadesi olmayan Selek’in suçlanmasını istemişti.  22 Haziran 2011 tarihinde görülecek duruşmanın ardından, Mahkeme gerekçeli kararını, savcı da temyiz gerekçesini hazırlayarak son kararı verecek olan Yargıtay Ceza Kurulu’na gönderecek. Ceza Kurulu gelen dosyaları inceledikten sonra kararını verecek.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process