Pınar Selek
Avrupa Konseyi İnsan Haklari Komiseri Raporunda Pınar Selek'in Yargılama Sürecine Yer Verdi
18.7.2011 Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in 27 - 29 Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaretini müteakiben hazırladığı 12 temmuz 2011 tarihinde yayımlanan Türkiye raporunda "Komiser, son yıllarda insan haklarıyla ilgili çok çeşitli konularda, Türkiye’nin özgür ve açık bir tartışma ortamı yaratmak açısından kaydettiği ilerlemeyi memnunlukla karşılamaktadır. Ancak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (Mahkeme) on yılı aşkın bir süredir, Türkiye’nin ifade özgürlüğü ihlallerinde bulunduğuna ilişkin çok sayıda kararı göz önüne alındığında, Komiserin, Türkiye’nin benzer ihlalleri etkin bir biçimde önleme konusunda gerekli tüm tedbirleri almadığına ilişkin kaygıları devam etmektedir." dendi.

Pınar Selek"in yıllar boyu süren yargılama sürecine de değinen raporun 46. maddesinde " Ceza davalarının aşırı uzaması da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu konuyla ilgili kapsamlı içtihatlarından da görülebileceği gibi, bir başka önemli kaygı verici husustur. Bu açıdan özellikle dikkat çeken davalardan biri, 1998 Temmuz ayında bir bombalama iddiasıyla ilgili olarak tutuklanan ve ceza davası halen devam eden sosyolog Pınar Selek’in davasıdır. Olay sırasında Pınar Selek PKK ile ilgili bir sosyoloji araştırması yapmaktaydı. 9 Şubat 2011’de, Pınar Selek, 13 yıldır devam eden bu davada, yetkili İstanbul ağır ceza mahkemesince ücüncü kez beraat  ettirilmiştir. Bundan önceki iki beraat kararı Yargıtayca bozulmuştu. Yetkili savcı, beraat kararını bir kez daha temyiz edeceğini açıklamıştır." dendi.
Raporun tamamına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
https://wcd.coe.int/wcd/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet.CmdBlobGet&InstranetImage=1884640&SecMode=1&DocId=1765920&Usage=2
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process