Pınar Selek
Selek İsviçrelilere Feminizmi anlatacak
18.11.2011


Sosyolog, Feminist yazar Pinar Selek, erkek şiddetine karşı feminist bilinç oluşturma amacıyla bir dizi etkinliği yürütmek için İsviçre’ye gidiyor.

10 Gün sürecek etkinlikler, İsviçre kamuoyunda saygın bir yeri olan Terre Des Femmes adlı kadın örgütü tarafından projelendirildi. Projeye, İsviçre hükümeti de destek veriyor. 
Söz konusu proje kapsamında İsviçre çapında düzenlecenek etkinlikler, 21 Kasım’da başayıp 29 Kasım’daki film gösterimiyle son bulacak. Etkinliklerin atölye çalışmalarını da yürütecek olan Sosyolog Pınar Selek, aynı zamanda kampanyanın sözcülüğünü de yapacak.

Politikacıdan öğrenciye…

Etkinlik dolayısıyla Bern ve Zürich başta olmak üzere birçok kentte farklı meslek ve ilgi gruplarıyla toplantılar düzenlencek. Bu toplantılarda, katılımcılarla, “namus nasıl üretiliyor”, “farklı namus konseptleri nasıl oluşuyor”, “şiddet
nasıl normalleşiyor”, “partriarka bu şiddet mekanizmasını nasıl kullanıyor”, “erkek egemen namus kadın için ne ifade ediyor”, “buna karşı nasıl mücadele etmeliyiz”,“uluslararasi stratejiler nasıl geliştirilebilir” soruları üzerine tartışma yürütülecek ve bunlara cevaplar aranacak.
Bu çerçevede politikacılarla, sosyal hizmetlilerle, yabancılar dairesi çalışanlarıyla, feministlerle, avukatlarla, gazetecilerle, akademisyen ve ögrencilerle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirilecek.

10 gün sürecek

Etkinlikler, 21'inde Bern'de düzenlenecek basın toplantısıyla start alacak. Aynı akşam Basel’de kalabalık bir katılımcıyla ilk atölye çalışması yapılacak. Ertesi gün Lausanne'da yüzlerce kişinin katılacağı ve sabahtan akşama kadar sürecek bir work shop çalışması var. Akşam da kitlesel toplantı. Bunları, Zurich (23 Kasım), Lausanne (24 Kasım) ve Bern'de (25 Kasım) ki atölyeler ve kitlesel toplantılar takip edecek. Etkinlikler, 29 Kasım günü film gösterimi ile son bulacak.  BERN
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process