Pınar Selek
Bizim Sokak Kimin?
29.11.2011
Mimar Sinan Üniversitesi Pınar Selek"in "Maskeler, Süvariler, Gacılar, Ülker Sokak: Bir Alt Kültürün Dışlanma Mekanı" kitabindan okumalarla bir atölye gerçekleştirildi. Bomonti Yerleşkesi'nde gerçekleşen "Bizim Sokak Kimin?"  adlı atölyede Pınar Selek'in metinlerinden yola çıkarak görülmezliğe itilenler ve "biat etmeyen" sosyal bilim tartışıldı.
 
Tartışmalar, sosyal bilimciler olarak toplumu anlamak için hangi araçları nasıl kullanıyoruz, bu araçlar ile üzerine bilgi üretmeye çalıştığımız sosyal grupları kategorize edip araçsallaştırıyor muyuz yoksa anlamanın zorlayıcı deneyiminden geçerek "orada" var olmanın, gözlemlemenin, düşünmenin ama hissetmenin de yollarını arıyormuyuz soruları etrafında genişletildi. Pınar Selek'in bir sosyal bilimci olarak sokakdaki gündelik yaşamı o yaşamın aktörleri ile birlikte anlamanın ve yorumlamanın yollarından birini sunduğu dile getirildi ve araştırmanın kendisinin sokaktaki dönüşümün, direnişin aracı haline nasıl geldiği ele alındı.

Esmeray'ın konuşmacı olarak katıldığı atölyede; Ülker Sokakda yaşananlar, devlet ve iktidar sorgulanırken bir yandan da toplumun ötekileştirdikleri üzerine tartışmalar yürütüldü.

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process