Pınar Selek
Nefret Suçuyla Mücadele Panelinde Pınar Selek konuşuldu
28.2.2012

Fatih Üniversitesi Politika Kulübü, Civil Academy Topluluğu ve Praxis Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Nefret Suçuyla Mücadele Paneli Fatih Üniversitesi A106 salonunda 27 Şubatta gerçekleşti. Panele Zeynep Özdemir Eren, Yıldız Ramazanoğlu, Garo Paylan, Cengiz Alğan, Suzan Karaibrahimoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal Değişim Derneği'nden Cengiz Algan Nefret suçunun tanımı ve suça giden yolları, nefret suçlarının önyargı suçları olduğunu ve dünyadaki örneklerine değinirken, Nefret Suçları Yasalaşmasının Devletin bu suçlara karşı olduğunu göstermesi açısından önemli olduğuna değindi.

Hala Tanığız Platformundan Suzan Karaibrahimoğlu ise Pınar Selek'in 13 yıldır bir işkenceye dönen dava sürecini, Selek'in nefret söylemlerine, ayrımcı söylemlere maruz kalanlarla çalışmasının onu hedef haline getirdiğini aktardı.

Asker Hakları Platformundan Zeynep Özdemir Eren, akserlikte kötü muamele görmüşlerin kendilerine yaptıkları başvuruların 500'e ulaştığını ve toplumdaki bu yöndeki farkındalığın arttığını aktardı.

Yazar Yıldız Ramazanoğlu Uludere Katliamı sonrası Ortasu köyüne yaptığı ziyaret ve gözlemlerini aktardığı konuşmasında, haksızlıklara adaletsizliklere sessiz kalmanın yeni haksızlıkları doğurduğuna değindi. Adaletsizliklerle mücadelenin sivil toplumun örgütlenmesi

Garo Paylan ise nefret suçlarının Ermeni toplumuna yönelen örneklerini, Türkiye'nin bu yöndeki iklimini aktardı.

İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, soru ve cevaplarla sonlandı.


Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process