Pınar Selek
Savcılıktan yok hükmünde mütalaa
7.3.2012 Pınar Selek'in de yargılandığı on dört yıldır süren davada beraat kararına karşın savcılığın hala mütalaa vermesi hukuksuzluğun devam ettiğini gösteriyor

Savcılıktan yok hükmünde mütalaa

Sosyolog-yazar Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davası ile birleşen diğer davalardaki usul eksikliklerinin tamamlanmasına ilişkin yargılama, 7 Mart 2012 Çarşamba günü Beşiktaş Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Pınar Selek,  Mısır Çarşısı ileilgili davada 3 kez beraat etmiş olmasına karşın savcılığın halen bu aşamadayeni mütalaa vererek ağırlaştırılmış müebbet hapis istemesi büyük şaşkınlık yarattı. “Yok hükmünde”ki bu mütalaa sonrası diğer sanıklarla ilgili ifade ve savunmaların tamamlanması için duruşma 1 Ağustos 2012 tarihine ertelendi.

3. Beraat kararı sonrası artık Yargıtay Ceza Kurulunda görüşülecek olan Mısır Çarşısı dosyası ile ilgili mütalaa verilmesi hukuksuzluğun devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu. Oysa ki Mısır Çarşısı davasında Pınar Selek hakkında verilen beraat kararında mahkeme daha önce direnme kararı verdiği için, zaten karara çıkmış olan ve mahkemenin el çekmiş olduğu budosyada savcılığın mütalaa vermesi hukuken mümkün değildir. Bu anlamda savcılığın verdiği mütalaa yok hükmündedir. Daha önce de savcılık yine bir hukuksuzluğa imza atarak,  Pınar Selek’inmayıs ayında alınan ifadesi sırasında beraat ettiği davadan tutuklanmasını talep etmiş, mahkeme tutuklanma talebini hukuka uygun biçimde reddetmişti.

Hatırlanacağı üzere, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun bozma kararı üzerine, 9 Şubat 2011’de İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme Pınar Selek’in Mısır Çarşısı davasından beraatı yönünde vermiş olduğu kararda bir kez daha direnmiş ve Pınar Selek üçüncü kez beraat etmişti.

14 yıldır bir belirsizlik süreci içinde işkenceye dönüşen bu davanın kamuoyu ile birlikte sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor ve Pınar Selek için nihai beraat talep ediyoruz.

Hala Tanığız Platformu
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process