Pınar Selek
PINAR SELEK STRASBOURG'TA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASINA KATILDI
14.3.2012 Dünya Kadınlar Günü, Strasbourg'un tarihi L'Aubette salonunda 700'e yakın kadının katılımıyla kutlandı.

 

Töreni Strasbourg Belediyesi ile beraber 30 sivil toplum derneği organize etti. Törene Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries, encümenler, siyasi temsilciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Salonun bulunduğu Kleber meydanında toplanan Türk ve Fransız kadınlar Dünya Kadınlar Günü'nü beraber kutladı. Kadınlar ellerinde 'Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü', 'Şiddete dur', 'Kadınlar için dayanışma istiyoruz', 'Dürüst eşitlik' yazılı dövizler taşıdı.
 
Salondaki törende konuşan Strasbourg Belediye encümeni Mine Günbay, Selek'in Türkiye'de yaptığı çalışmalarını Fransızlara tanıttı. Program farklı kültürlerden gelen kadınların dans ve müzik gösterileriyle renklendi. Belediye Başkanı Ries konuşmasında "Yazar, sosyolog, feminist Selek'in bu önemli günde aramızda bulunması Strasbourg için çok manidar" dedi. 
 
FRANSIZLARA FEMİNİST HAREKATINI ANLATTI
 
Törende konuşan Selek, Fransa'da kadınların eşitlik sorunu olduğuna dikkat çekti. Fransa'da Kadın Hakları Bakanlığının oluşturulmasını istedi. Dünyada kadınlara hürriyet ve eşit haklar verilmesi gerektiğini söyleyen Selek evli veya evlenmeden yaşayanlarla, eşcinsellere eşit haklar verilmesini istedi.

http://bidoluhaber.tv/izle.php?MedID=23250
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process