Pınar Selek
Pınar Selek için mücadelemiz devam ediyor
20.7.2012

Sosyolog-yazar Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davası ile birleşen diğer davalardaki usul eksikliklerinin tamamlanmasına ilişkin yeni duruşma, 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü 10.00’da Çağlayan adliyesinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Hatırlanacağı üzere, Pınar Selek’in üst üste beraatine rağmen tam on dört yıldır psikolojik bir işkence olarak sürdürülen davanın son duruşmasında Savcılık makamı yeni mütalaa vererek ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiş, “yok hükmünde”ki bu mütalaa hukuk dünyası ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Türkiye demokrasisine hukuk eliyle yara aldıran birtakım gelişmelerin arttığı bir dönemde Pınar Selek ismini yıpratma gayretlerinin olabileceğinin bilinciyle her zamanki dayanışmamızı yinelemenin önemine inanıyoruz. Tabu ve tehlikeli addedilen konularda bilimsel çalışmalarını sürdüren, anti-militarist barışçı duruşundan bir an bile taviz vermeyen Pınar Selek, on dört yıl boyunca düzmece imajlar, dosyalara doğrudan müdahaleler, karartılan deliller, iftira ve karalamalarla kuşatıldı. Kişilik katli sayılacak bu girişimler, kamuoyunun duyarlılığı ve Pınar Selek’in berrak duruşu sayesinde asla başarıya ulaşamadı.

Şimdi bir kez daha 1 Ağustos’taki duruşmaya katılarak Pınar Selek için hep birlikte nihai beraat talep ediyoruz.  Adalet mücadelemizi sabırla ve kararlılıkla, sonuna kadar sürdüreceğiz.

                                                                                                                            

                                                                                                                                             Hala Tanığız Platformu

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process