Pınar Selek
Pınar Selek davası ertelendi
1.8.2012

Dava da mücadele de sürüyor

Sosyolog-yazar Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davası ile birleşen diğer davalardaki usul eksikliklerinin tamamlanmasına ilişkin yeni duruşma, 1 Ağustos Çarşamba günü Çağlayan adliyesinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Adli tatil dönemine denk gelmesi sebebiyle davaya geçici olarak çıkan mahkeme heyeti, duruşmayı usul eksikliklerinin tamamlanması için 22 Kasım tarihine erteledi. 

Hatırlanacağı üzere, Pınar Selek’in üst üste beraatine rağmen tam on dört yıldır sürdürülen davanın bir önceki duruşmasında, mahkemenin direnme kararı vermesine rağmen Savcılık makamı yeni mütalaa vererek ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiş, “yok hükmünde”ki bu mütalaa hukuk dünyası ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Akademisyen, gazeteci, milletvekili, hak savunucuları, kadın örgütleri, LGBT ve aktivist pek çok farklı kesimden kalabalık bir izleyici topluluğunun hazır bulunduğu dava, kamuoyunun Pınar Selek’in şahsında adalet talebini hâlâ aynı kararlılıkla sürdürmekte olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

                                                                                                                                             Hala Tanığız Platformu

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process