Pınar Selek
Pınar Selek Berlin Dil ve Okuma Haftası'na konuk oldu
12.9.2012

 

Sosyolog/yazar Pınar Selek üç ayrı okuma etkinliğiyle Berlin'deki okurlarıyla tekrar buluştu.

Okuma etkinliklerinden ikisi Selek’in yeni romanı Yolgeçen Hanı’, diğeri ise Türkiye’de erkek olma hallerini konu alan Sürüne Sürüne Erkek olmak isimli araştırma kitabını konu alıyordu.

Berlin Dil ve Okuma haftası kapsamındaki Yolgeçen Hanı okumaları 2 ve 5 Eylül tarihlerinde Omayra Gençlik ve Kültür Merkezi ve AOK Merkezinde gerçekleşti. Almancaya “Halbierte Hofnungen” başlığıyla çevrilen roman, geçtiğimiz yıl Orlanda yayınevinden çıktı.  Yazarın, PEN Almanya'nın Sürgündeki Yazarlar programının bursiyeri olarak Berlin'de yaşadığı sırada kaleme aldığı ilk roman olması nedeniyle de katılımın yüksek olduğu okumalarda, Berlinli edebiyatseverlerin sorularının ağırlığını, sürgünlük ve sürgünde yazma  konuları oluşturdu.

 Pınar Selek 3 Eylül’de Schokoladenfabrik Kadın Kültür Merkezi'ndeki etkinliğinde  Sürüne Sürüne Erkek Olmak araştırma kitabından bölümler okudu. Erkeklik hallerini eleştirel bir boyutla inceleyen kitabın ışığında “erkeklik laboratuarları” olan askerlik, sünnet ve evlilik gibi toplumca tabulaştırılmış konular tartışıldı. 2009 yılında Türkiye P.E.N. Duygu Asena ödülünü alan Sürüne Sürüne Erkek Olmak Almancaya  “Zum Mann Gehatschelt- Zum Mann Gedrillt ” başlığıyla 2010 yılında çevrildi ve geniş ilgi gördü.

 

 

 

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process