Pınar Selek
Pınar Selek, İstanbul-Berlin buluşmasında
3.10.2009  

"Berlin-İstanbul kardeş şehir" işbirliğinin 20. Yıl dönümü vesilesiyle Berlin'de bir konferans düzenlenecek. 6-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferansın ana teması: "Berlin ve İstanbul'da sivil toplum". Türkiye ve Almanya'dan çok sayıda sivil toplum örgütü temsilicisi ve aktivistin katılacağı konferansta, Sosyolog Pınar Selek de Türkiye kadın hareketi ve sivil toplum üzerine yöneltilen sorulari yanıtlayacak.

Berlin'deki Werkstatt der Kulturen binasında gerçekleştirilecek olan konferans, saat 19.30'da Berlin Belediye Başkanı'nın açılış konuşmasıyla start alacak. Ardından  buluşmaları gerçekleştiren organizasyon temsilcileri söz alacak. Son konuşma ise Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Merkezi'nden Laden Yurttagüler tarafından yapılacak.

Sivil toplum sohbeti

Ardından da konferansın ana teması olan sivil toplum ile ilgili oturuma geçilecek. "İstanbul'da sivil toplum ve güncel haberler" adı verilen oturumda, İstanbul'da faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile "sohbet" gerçekleştirilecek. Sohbetin konuklarından biri, özgün araştırmalarının yanı sıra feminizm, anti militarizm konusundaki çabalarıyla da Türkiye ve dışında da tanınan Sosyolog Pınar Selek. Amargi adına konferansa katılacak olan Selek'in yanı sıra Buğday Derneği'nden Victor Ananias, Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan Hasan Aslan, İstanbul Mahalle Dernekleri Platformu'ndan Erdoğan Yıldız, "sohbet" bölümünün diğer konukları. Sohbet oturumunda, konuklar ile izleyiciler arasında İstanbul'daki sivil toplum örgütlerinin durumu, aktörler, sivil toplum ile parti, sivil toplum devlet ilişkileri, sivil topluma bakış başta olmak birçok başlıkta "sohbet" yürütülerek, sivil toplum hareketinin tablosu ortaya konulacak.

Atölye çalışmaları

İkinci gün ise atölye çalışmaları, görüşmeler ve gezi gerçekleştirilecek. Konferansın üçüncü günü görüşmeler ile atölye çalışmalarının sonuçları değerlendirilecek. Ardından çalışma stratejileri geliştirilecek ve grupların ve atölyelerin sunumları yapılacak. Ayrıca konferans çerçevesinde Berlin içinde bir gezi düzenlenecek.  İSTANBUL

 

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process