Pınar Selek
Pınar Selek, Salam Orient 2009 Festivali'nde
13.10.2009

Viyana'da Kadın Hareketi Semineri

 

Sosyolog, feminist, aktivist Pınar Selek Viyana Enstitüsü Uluslararası Diyalog ve İşbirliği  kuruluşunun davetlisi olarak özel bir seminer için Viyana'ya geldi. Salam Orient 2009 festivalinin açılışı dolayısıyla 13 Ekim Salı 19.30'da Odeon Tiyatrosu'nda gerçekleşecek "Türkiye 2009: Harekete Geçen Kadınlar„ başlıklı seminerde Selek, Türkiye'de kadın hareketinin gelişimine odaklanacak. Etkinlik dolayısıyla Türkiye'ye ilişkin toplumsal cinsiyet, etnisite ve demokrasi konularında bildik stereotip görüşlerden farklı eleştirel bir bakış elde edilmesi amaçlanıyor. Seminer sonrasında ise Kadero El Hamdaoui ve Otto Lechner ile Vienna Rai Orkestrası bir konser verecek.

Viyana'da 2002'den bu yana düzenlenen Salam Orient Festivali, geniş topluma Doğu'nun farklı kültürlerini müzik ve dans aracılığıyla tanıtmayı hedefliyor. Geçen yıl ise Viyana Enstitüsü Uluslararası Diyalog ve İşbirliği ile ortaklaşa diyalog programı geliştirmeye başlayan festival, etkinlik alanını genişletti. 

1962'de kurulan  Viyana Enstitüsü Uluslararası Diyalog ve İşbirliği, kolonyalizm ve ırkçılık konularında eleştirel tartışma ortamları yaratarak eşitlik ve saygıya dayalı uluslararası diyaloglar geliştirmeyi hedefliyor. Kuruluş, bu çerçevede toplumsal dönüşüm süreçlerini destekliyor.

Pınar Selek'in konuşmacı olarak katılacağı seminer aracılığıyla da Türkiye'ye karşı Avusturya kamuoyundaki önyargılı yaklaşımın kırılması  ve İslam fobisiyle AB üyeliğine karşı çıkılan bu ülkenin barındırdığı çeşitliliğin sergilenmesi hedefleniyor. Bu çeşitlilik içinde kadın hareketinin solcu feministlerden Müslüman kadınlara, Kürt aktivistlerden, Kemalist yaklaşımı benimseyen gruplara kadar farklı bakış açılarına sahip kesimlerinin tüm farklılıklarına karşın ortak talep ve amaçlar doğrultusunda birleşebilmeleri de ayrıntılarıyla ele alınacak. Festivalle ilgili geniş bilgi için  www.salam-orient.at adresine bakınız.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process