Pınar Selek
Pınar Selek İsviçre'de
10.11.2009

 

 

"Duygu Asena Ödüllü" sosyolog Pınar Selek, PEN'in düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Zürih'e geldi.

 

İsviçre'de üç ayrı dilin konuşulduğu üç ayrı bölgede gerçekleşecek panellerin iki konuşmacısından biri olan Selek, erkeklik üzerine yapılan araştırmanın yanı sıra yazarlık sürecini, fenimist ve anti militarist harekete dair gözlemlerini ve deneyimlerini anlatacak. Selek, ötekileştirme, şiddet ve militarizm konularına da değinecek.

İlk sunumunu bugün (11 Kasım) Lugano kentindeki panelde yapacak olan Pınar Selek, ardından 12 Kasım'da Zürih'e dönüp, Volkshaus Yeşil Salon'da saat 20.00'da dinleyicilerle buluşacak. Almancaya çevrilecek olan "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" kitabından pasajlar okuyacak ve erkeklik üzerine tartışma yürütecek olan Selek 13 Kasım günü Cenevre'de olacak. Selek, burada, mahkemeye verdiği savunma ile masal kitaplarından bazı bölümleri fransızca okuyacak. Ardından, yazarlık sürecini anlatacak, sosyoloji, feminist ve anti-militarist hareket içerisindeki deneyimlerini paylaşacak.

Pınar Selek, PEN'in organize ettiği panellerin son bulmasının ardından Zürih'e gelecek ve 15 Kasım günü Mozaik'in konuğu olacak. Selek, burada kendisini dinlemeye gelenlere, "erkeklik", "şiddet" ve "militarizm" konulu bir seminer verecek.

 

Program uzadı

 

15 Kasım'da son bulması gereken program, FrauenLesbenKasama'nın daveti üzerine uzadı. 17 Kasım 2009 günü FrauenLesbenKasama'nın konuğu olan Selek, saat 19.00'da onuruna verilen yemekli toplantıya katılacak ardından bir konferans verecek.

 

Basında yer buldu

 

Panel ve toplantıların yanı sıra basın yayın organlarına da mülakatlar verecek olan Pınar Selek, LoRa adlı radyo kanalında da bir programa katılacak.

Bu arada, Pınar Selek'in İsviçre'nin çeşitli kentlerinde katılacağı etkinlikler basın yayın organlarına da yansımaya başladı.

10 KASIM 2009

 http://www.pinarselek.com/UserFiles/Image/PINAR_SELEK_FLK(2).gif

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process