Pınar Selek
Lugano'da öğrenciler ve aydınlarla buluşma
12.11.2009



PEN davetlisi olarak İsviçre’ye gelen Pınar Selek, ilk olarak dün Avusturyalı gazeteci Suzanna Scholl ile birlikte öğlen saatlerinde lise öğrencileriyle akşam ise Lugano’da aydın ve sanatçılar ile bir araya geldi. 

 

Önceki gün Zürih’e gelen Sosyolog Pınar Selek dün gazeteci Suzanna Scholl ile birlikte Lugano’ya giderek, düzenlenen etkinliklere katıldılar.

İlk etkinlik lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı Lice Lugano Carlo Catteneo’da gerçekleşti. Saat 10.00’da başlayan buluşmada öğrenciler ve öğretmenleri önce Pınar Selek ve Suzanna Scholl’un deneyimlerini dinlediler ardından da sorular sordular. 

Pınar Selek, öğrenciler ve öğretmenleriyle tanışmaktan oldukça memnun olduğunu belirtirken, buluşma için de “liseliler cok akillica sorular sordular ve cok guzel bir tartisma oldu” yorumunu yaptı. Saat 12.30’da sona eren etkinliğin ardından yemek yenildi.

Selek ve Scholl, Lugano’da kısa bir gezinti yaptıktan sonra saat 18.00’de hotel Lugano Dante’de PEN di Lugano’nun etkinliğine katıldı. Lugano Dante’deki toplantıya PEN üyeleri, aydın ve yazarların yanı sıra Lugano’daki çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, feminist ve antimilitarist katıldı. Burada erkeklik üzerine yaptığı araştırma ile feminizm, antimilitarizm deneyimlerini aktardı. Toplantıda hapiste ve baskı altındaki yazaralara atfen kutlanan 12 Kasım dolayısıyla dusunce ozgurlugu üzerinde de duruldu. Oldukça ilgi gösterilen toplantının sonuna doğru karşılıklı sorular ve deneyimler aktarıldı. Pınar Selek ve Suzanna Scholl bugün de Zürih PEN”in organize ettiği ve saat 20.00’da gerçekleşecek ikinci etkinliğe katılacaklar. Lugano / İsviçre

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process