Pınar Selek
Düren Belediye Başkanı'ndan Pinar Selek'e davet
5.12.2009


(Soldan sağa)Stefan Knodel, Pınar Selek ve Düren Belediye Başkanı Paul Laure

Heinrich Böll'ün misafiri olarak 4 ay Düren'deki Heinrich Böll Evi'nde kalan Sosyolog Pınar Selek, ayrılmadan önce Düren Belediye Başkanı Paul Laure'ni ziyaret etti.

Ziyaret, geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı'nın daveti üzerine gerçekleşti. Başkanlık makamında gerçekleşen buluşma, sıcak ve samimi bir atmosferde geçti. Görüşmede, Heinrich Böll Evi yöneticisi Stefan Knodel de hazır bulundu.

Kendisi de bir tarihçi olan Belediye Başkanı Laure, Pınar Selek'ten, hem Düren kenti ve ülkesine ilişkin izlenimlerini sordu, hem de üzerinde çalıştığı roman hakkında bilgi aldı. Türkiyelilerin yoğun olduğu şehirlerden birinin de Düren olduğunu belirten Laure, Türk-Almanya edebiyatı ile iki halkın kültürleri üzerine kentte ne tür ortak etkinlikler yapılabileceği konusunda Pınar Selek ile görüş alışverişinde bulundu. Oldukça verimli geçtiği belirtilen ziyarette Belediye Başkanı, söz konusu etkinliklere katkı sağlaması çerçevesinde Pınar Selek'i gelecek yıl Mart ortalarında Düren'e davet etti. Selek'in davete sıcak bakması üzerine 17 Mart 2010 tarihinde bir etkinlik yapılması kararlaştırıldı. Etkinlikte, 2010’un başında Almanca baskısı yapılacak olan “Sürüne Sürüne Erkek Olmak” kitabından okumalar yapılacak ve kitap üzerine tartışma yürütülecek.

Görüşmenin sonunda Belediye Başkanı Paul Laure, Pınar Selek ile Heinrich Böll Evi yöneticisi Stefan Knodel, Belediye binasında bulunan Heinrich Böll heykeli önünde hatıra fotoğrafı çekti. Düren'den ayrılan Pınar Selek, PEN yazarlar evinde kalmak üzere Berlin'e gitti. 04.12.2009 Düren/ Almanya

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process