Pınar Selek
Selek: Hukuk mücadelesine devam edeceğim
16.2.2010


METE ÇUBUKÇU -NTV

Güncelleme: 11:23 TSİ 16 Şubat. 2010 Salı

İSTANBUL - İstanbul Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı’ndaki patlama ile ilgisinin olmadığını söyleyen Pınar Selek, "Öğrendiğimde tüm yaşadığım olaylar tek tek canlandı. Ben çok büyük bir kabusun içinde yaşıyorum... 13 yıldır süren bir kabus. Kendimi ne kadar dışına çıkarmaya çalışsam da peşimi bırakmayan bir kabus" dedi.

NTV'ye konuşan Selek, "Keşke yaptığım, savunduğum şeyler yüzünden yargılansam ama değil, düşünsenize bir katliam söz konusu, sanık da değil neredeyse mahkumu oldum bir katliamın. Mısır Çarşısı’nda bomba olup olmadığını ilk günkü polis kayıtlarından biliyoruz. Mahkeme içerisindeki bilirkişi raporlarından da öyle tabi öyle olsa bile yani bomba olsa bile benimle ne alakası var" diyor.

Selek dava sürecinde hukuksuzluklar olduğunu da savunarak şöyle konuştu:

"Sonderece siyasi bir karar yani herhalde beni cezalandırmak istiyorlar. Neden ben? diye soruyorum gerçekten neden beni seçtiler, bu kadar hukuksuz; çünkü bariz hukuksuzluklar var, Mısır Çarşısı’nın bomba olmadığını ortaya koyan bilirkişi raporlarından tutun Adalet Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın davaya müdahelelerine kadar.

Soruyorum kendi kendime neden ben, neden beni seçtiler? Bir sembol olduğumu düşünüyorum. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz, Türkiye’de sonuna kadar zorlayacağız olmazsa uluslararası alanda zorlayacağız."

Dava dosyasının gönderildiği yerel mahkeme, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun kararını bozmazsa, Pınar Selek ömür boyu hapis cezası alacak.

MISIR ÇARŞISI DAVASI
1998'de Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlama sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş 127 kişi de yaralanmıştı.

Olaya ilişkin Sosyolog Pınar Selek'in de aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında dava açıldı.

İddianamede, Selek ile PKK militanı Abdülmecit Öztürk'ün büfedeki dondurma kutusunun yanına bıraktıkları bombanın patladığı öne sürüldü.

Ancak yargılama sırasında bilirkişi raporlarını patlamanın kaynağı konusunda fikir birilğine varamadı.

Abdülmecit Öztürk'e de patlama nedeniyle ceza verilmedi.

Ancak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın 9. Daire’nin kararına yaptığı itirazı ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu karara bağladı.

Kurul, Selek'in devlet idaresindeki toprakları bölmeye çalışmak suçundan cezalandırılmasını istedi. Dosya son kez yerel mahkemeye gönderildi.

http://video.ntvmsnbc.com/#v240104186154170248012152026189102108023102010027

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process