Pınar Selek
‘2009 Duygu Asena Ödülü’ Pınar Selek’e
22.2.2010


KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

21.2.2010
‘2009 Duygu Asena Ödülü’ Pınar Selek’ePınar Selek’in (üstte) ödülü babasına verildi.

Kadın hakları, demokrasi ve barış amaçlı yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Pınar Selek, İletişim Yayınları’ndan çıkan “Sürüne Sürüne Erkek Olmak” kitabıyla 2009 PEN Duygu Asena ödülüne layık görüldü

 Amargi Feminist Kitabevi’nde dün gerçekleştirilen törende, şu an Uluslararası PEN bursuyla çalışmalarına Almanya’da devam eden Selek’in ödülü PEN Türkiye Başkanı İnci Aral tarafından Selek’in babası Alp Selek’e sunuldu.

'İki güzel isim'

Aral, Mısır Çarşısı Davası’ndan yeniden yargılanmasına karar verilen Selek için “Bu ödülü Pınar kadar hak eden başka biri olmamıştır. Uğradığı haksızlıkların tanığı, söz söylemek için verdiği mücadelenin destekçisiyiz” dedi. Ardından ödülü Pınar Selek’in babası Alp Selek’ e sundu.  Alp Selek ödülü alırken, “İki güzel isim iki güzel insan; ikisi de barış, adalet, demokrasi ve kadın haklarına gönül vermiş iki kadın... İkisi de çok çekti” dedi.
Törene Amargi Kadın Kooperatifi adına Nil Mutluer, PEN Türkiye Merkezi Önceki Başkanı Tarık Günersel, Uluslararası PEN Genel Sekreteri Eugene Schoulgin ve PEN Türkiye Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Halil İbrahim Özcan katıldı.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process