Pınar Selek
Selek’e Almanya Sol Parti’den destek
23.2.2010

23.02.2010

Almanya Sol Parti (die Linke) milletvekili ve Almanya Federal Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi Katrin Werner, Pınar Selek’le ilgili ceza kovuşturmasının hemen durdurulmasını istedi.

Sosyolog yazar Pinar Selek’e verilen beraat kararının yargıtay genel kurulunda bozulmasına yönelik tepkiler Avrupa’da da yaygınlaşıyor.

die Linke milletvekili Katrin Werner yaptığı açıklamada, kararı kınadı. Werner’in basına ve kamuoyuna duyurulan açıklamasında, insan hakları savunucusu Pınar Selek ile ilgili olarak Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun, davanın yeniden görülmesi yönünde aldığı kararının, hukuki olmadığını vurguladı.  

Açıklamada, “Pınar Selek’in cezai kovuşturmaya neden olan hiç bir gerekçe olmamasına rağmen, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yeniden yargılanması istemi hukukla bağdaşmamaktadır” denildi.

Cezai kovuşturmanın hemen durdurulmasını isteyen Almanya Parlamentosu Milletvekili Katrin Werner, açıkamanın devamında, “Aksi takdirde davanın toplumdaki gelişmelere duyarlı davranan ve eleştirenlere karşı politik bir dava olduğuna dair şüphe güçlenecektir” dedi. BERLİN

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process