Pınar Selek
Pınar Selek'in ödülünü babası aldı
26.2.2010

Pınar Selek'in ödülünü PEN Başkanı İnci Aral'ın elinden alan Alp Selek 'Duygu Asena ve Pınar Selek ikisi de barış, adalet, demokrasi ve kadın haklarına gönül vermiş iki kadın' dedi

21-Şubat-2010 Pazar

Feminist yazar Sosyolog Pınar Selek'e "Sürüne Sürüne Erkek 21_ks_pinar_selek_odul.jpgOlmak"  kitabıyla verilen 2009 Duygu Asena ödülünü Amargi Feminist Kitabevi'nde düzenlenen törenle babası Alp Selek PEN Başkanı İnci Aral'ın elinden aldı.

Kadın hakları, demokrasi ve barış için çalışan feminist, yazar ve sosyolog Pınar Selek Ekim 2009'da açıklanan ödülün törenine katılamadı.

Amargi Kadın Kooperatifi adına Nil Mutluer, Selek'in "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" kitabıyla ilgili, "Memleketimizde bu duruş bazı kurumlar tarafından nefretle karşılanıyor. Ancak Pınar korkmayan biri olarak zoru; anlamayı, sevmeyi ve barışmayı seçti" dedi.

İletişim Yayınevi'nden Berna Akkıyal, "Pınar Selek bu kez erkeklerin erk'e ulaşmak için biat etme ve boyun eğme deneyimlerini aktaran zorunlu askerlik konusuyla aslında sesi kesilen ve sözü duyulmayanlara  erkekler üzerinden ses verdi. Şimdi Selek de sesi kesilmeye çalışılanlardan biri oldu. Biz de bu kitabı yayınlayarak Pınar'ın sözüne katkı verdiğimiz için gurur duyuyoruz" diye konuştu.

PEN Türkiye Merkezi bir önceki başkanı Tarık Günersel, "İnsan haklarını önemseyen ve gerçekten demokratik bir ülkede yaşamak isteyen herkes Selek'e şükran borçludur. Bu ödülü sadece kitap için değil güleryüzlülüğü hiç elden bırakmadan sürdürdüğü haklı mücadelesi adına da vermekten onur duyuyoruz" dedi.

PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Halil İbrahim Özcan ise Selek'in masumiyeti birkaç kez kanıtlandığı halde işkencenin sürdüğünü vurguladı, Selek'in mücadelesinin yanında olmaya sürdüreceklerini belirtti.

Uluslararası PEN Genel Sekreteri Eugene Schoulgin da "Dünyadaki binlerce PEN üyesi ve binlerce yazar Pınar'ın yalnızca yaşadığı haksızlığa karşı verdiği mücadeleyi değil, yaptığı inanılmaz işleri ve çalışmaları da takip ediyorlar. Bu tür haksız uygulamayı sürdüren yargıya karşı dünya çapında büyük bir öfke ve tepki var. Bu süreçte yıllardır Pınar'la beraber cesaretle mücadele eden babası Alp Selek'in yanındayız" dedi.

PEN Türkiye Başkanı İnci Aral, "Bu ödülü Pınar kadar hak eden başka biri olmamıştır. Uğradığı haksızlıkların tanığı, söz söylemek için verdiği mücadelenin destekçisiyiz" diyerek ödülü Pınar Selek'in babası Alp Selek' e sundu.

Alp Selek de "İki güzel isim iki güzel insan; ikisi de barış, adalet, demokrasi ve kadın haklarına gönül vermiş iki kadın... Duygu Asena da çok çekti. Pınar da... Pınar'ı hapis dışında bir de sanal müebbet hapisle yok etmek istediler. Birbirlerini tanımazlardı, ama Duygu Asena olayı duyduğu ilk günden itibaren Pınar'ın en büyük destekçilerinden biri oldu. PEN'e bu iki kadını, Duygu Asena ve Pınar Selek'i bütünleştirerek bu ödülü verdikleri için teşekkür ediyorum," dedi.

http://www.kazete.com.tr/haber_detay.php?hid=5022

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process