Pınar Selek
8 Mart’ta Pınar Selek’e destek
11.3.2010



Yasemin Öz

8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edilişinin 100. yılı, Türkiye’nin pek çok farklı yerinde görülmemiş bir kalabalık ve coşkuya sahne oldu. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı tepkilerin dile getirildiği eylemde, Sosyolog Pınar Selek için dayanışma mesajları verildi, “Pınar Selek’e tanığız” dövizleri taşındı.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’nun 6 Mart’ta gerçekleştirdiği mitinge, 5 bin civarında kadın katıldı. Çok sayıda kadın kuruluşu ve feminist örgüt, LGBTT, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve sendikaların kadın kollarından oluşan Platformun’un eylemindeki coşku, sağanak yağmura rağmen saatlerce sürdü.

Mitingde okunan bildiride, Sosyolog, feminist yazar Pınar Selek’in yeniden yargılanması kararına da tepki gösterilerek şöyle denildi: “Haksız yere yargılandığı davadan 2 kez beraat ettikten sonra; adalet, eşitlik, barış ve özgürlük için yıllardır birlikte mücadele yürüttüğümüz yoldaşımız Pınar Selek yeniden yargılanıyor. Pınar Selek’e hep tanığız, hala adalet bekliyoruz” ifadesiyle dile getirildi ve “Biz kadınlar adalet, barış, özgürlük istiyoruz”, “Pınar Selek için adalet, çocuklar için adalet, herkes için adalet istiyoruz” sloganları atıldı.

Mitingde, Pınar Selek için üzerinde “Hep Tanığız Hala Adalet Bekliyoruz” yazan dövizler taşıdı. 8 Mart gecesi Taksim’de Feminist Kolektif tarafından gerçekleştirilen yürüyüşte de benzer dövizlerin yoğunluğu dikkat çekti.

İzmir’de kadınlar, Pınar Selek’e tanık

İzmir Kadın Platformu’nun 7 Mart günü İzmir’de gerçekleştirdiği mitingde de, Pınar Selek’in yeniden yargılanmasına ilişkin yüksek mahkemenin kararı eleştirildi ve Pınar Selek’le dayanışmanın güçlendirileceği mesajı verildi. Mitingde okunan platform bildirisinde ise “Ve bugün aynı zamanda, arkadaşımız, bir kâbusun içine hapsedilmek istenen feminist Pınar Selek için buradayız. Bizler bu ülkenin kadınları ve aynı zamanda Pınar'ın arkadaşları olarak, bu kâbusun adaletle sona ereceğine inanmak istiyoruz ve hala adalet bekliyoruz. Bu adalet sadece Pınar'a değil bu ülkede adalete inanan ve güvenen tüm insanlara gelecek aynı zamanda... Çünkü bu sadece Pınar Selek'in davası değil; onun yaptığı gibi şiddetsiz bir yaşam için çabalayan, “barışmak” için sunduğu çözümleri dinleyen ve ataerkil otoriteyi sorgulayıp dönüştürmeye çalışan herkesin davası aynı zamanda... Barıştan ve özgürlükten yana olan bizler Pınar'ın insan olma tanımı içindeki tüm hallerine tanığız ve adaleti bekliyoruz hepimiz için sabırla...” ifadesine yer verildi. Mitingde yürüyen kadınlar Pınar Selek için üzerinde “Hep Tanığız Hala Adalet Bekliyoruz” yazan dövizler taşıdı.

'Ankara Ankara duy sesimizi'

Ankara 8 Mart Kadın Platformu’nun Ankara’da düzenlediği ve binlerce kadının katıldığı eylemde de Pınar Selek’in yeniden yargılanmasına ilişkin karara tepki gösterilirken; “Hapsedilse de susmayan Seher Tümer'i, Olcay Kanlıbaş’ı, Pınar Selek’i ve bütün kadınları yanımıza katıp da geldik bugün. “ ifadesi kullanıldı. Mitingde yürüyen kadınlar Pınar Selek için üzerinde “Pınar Selek’e Tanığız” yazan dövizler taşıdı. İSTANBUL/ ANKARA / İZMİR

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process