Pınar Selek
Kadınlar Pınar Selek'e Sahip Çıkıyor
13.3.2010

Birbirimize Sahip Çıkıyoruz Platformu sosyolog Pınar Selek'le ilgili açıklamasında Selek'e tanığız dedi, adalet istedi.

İstanbul - BİA Haber Merkezi
12 Mart 2010, Cuma

Birbirimize Sahip Çıkıyoruz Platformu sosyolog Pınar Selek'e tanığız dedi. Selek için adalet istedi.

"Selek´in yargılandığı davanın duruşma salonlarında seyrini yakından izlediklerini, Mısır Çarşısı'ndaki patlamaya ilişkin Selek'e yöneltilen suçlamaların, aynı suçlamadan yargılanan sanık ifadesine dayandırıldığını" belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sanık, ifadesini işkence altında verdiğini ve Pınar'ı tanımadığını mahkemede ifade etmiştir. Mısır Çarşısı'ndaki patlamadan Pınar'la birlikte sorumlu tutulan sanık beraat etmiş ve beraat kararı kesinleşmiştir. Pınar'ı suçlamak için tek delil olarak ortaya atılan bu sanık beraat edip yargılanmazken, Pınar´ın mahkûmiyeti istenmektedir."

"Pınar aleyhine istenen mahkûmiyet kararının bu denli hukuka ve gerçeğe aykırı olduğunun ve Pınar'ın, suçsuz olduğuna dair deliller bulunmasına rağmen cezalandırılmak istenildiğinin tanığıyız" diyen kadınlar açıklamalarında şöyle diyor:

"Onun, oğulları, kocaları faili meçhule kurban gitmiş kadınlarla kucaklaşmasına tanığız. Şiddete uğrayan Ülker Sokak'taki travesti ve transseksüel kadınların korunması, derinlemesine anlaşılmaları ve hayatlarını kazanabilecekleri bir iş edinmeleri için mücadele edişine tanığız. Birlikte dirildik, çiçek açtık, kök saldık dediği, sırdaş olduğu sokak çocuklarına ablalık etmesine, onların yaşamlarını her insanın hak ettiği gibi sürdürebilmeleri için olanca gücünü seferber etmesine tanığız. Barışamadık kitabı için yaptığı çalışmada Kürt meselesine eğildi, barışmamızın ortak zeminini içtenlikle temellendirmeye çalışmasına tanığız.

"Kadınların uğradıkları haksızlıklara ayrımcılığa şiddete karşı dayanışma için yıllarca emek verdi, yaraları sarmaya yönelik yolculuklara çıkmasına tanığız. Başörtülü kadınlara yönelik hak ihlallerinin karşısında durmasına, her fırsatta desteğini hissettirmesine tanığız. Birçok konuda dibe inmeyi başardı. Yukarı nasıl birlikte tırmanılacağının yollarını bizzat göstermeye çalışmasına tanığız. Özgür, ahlaklı ve mutlu bir yaşam nasıl mümkün olabilir sorusunun cevabını aradığını söyleyen Pınar Selek'in, hep sahada, sokakta, akleden kalple çalışan bir sosyolog olduğuna tanığız."

Selek'in, bu ülke insanlarının barış ve adalet içinde yaşamasına çok değerli katkı veren insanlardan biri olduğunu vurgulayan kadınlar "Pınar Selek´i tanıyor, delillerle sabit suçsuzluğunu biliyor ve ona sahip çıkıyoruz" dedi.(BÇ)

http://bianet.org/bianet/siyaset/120614-kadinlar-pinar-seleke-sahip-cikiyor

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process