Pınar Selek
SOSYAL BİLİMLER BİAT ETMEZ: PINAR SELEK ATÖLYESİ
3.4.2010

SOSYAL BİLİMLER BİAT ETMEZ:

PINAR SELEK ATÖLYESİ

 

Bu sokak, Ülker Sokak.. Şimdi hep birlikte oraya gireceğiz. Önce evimizden, işyerimizden çıkmamız lazım. Sonra İstanbul'un en debdebeli semti olan Beyoğlu'na girmemiz... Ve sokak aralarına, arka sokaklara, arkaya...”

 

Sosyal bilim alanında yaşanan krizler ve çizilen sınırlar, ilişkilerde çeşitli iktidar biçimlerinin hakim olmasına yol açmakla birlikte kurumsallaşan sosyal bilimin, “kendilerine benzemeyenlere” yönelik çalışmalar yürüten araştırmacılar ve sosyal bilimcileri 'mağdur' konumuna soktuğunu görmekteyiz.

 

Araştırmalar engelleniyor, araştırmacılar belirli bir çerçevenin içinde kalmaya ve belli tarz bilgi üretmeye zorlanıyor, bu yanlışları görmezden gelmeyen sosyal bilimciler suçlanarak, hapse atılarak, cezalandırılarak susturulmaya çalışıyor.

 

Biz de, bu duruma olan itirazımızı araştırmacı sosyolog Pınar Selek'in yaşadıkları üzerinden ve onunla bir kez daha dayanışarak gerçekleştireceğimiz “Pınar Selek Atölyesi”nde “Sosyal bilim nedir? Nasıl yapılır? Sosyal bilimci nedir?” gibi sorular etrafında hep birlikte tartışmaya açıyoruz.

 

Katılımcılar: Esmeray, Aslı Zengin (Amargi)

Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi /Beşiktaş-208 Nolu Derslik

Tarih:7 nisan 2010 ÇARŞAMBA

Saat: 16.00

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process