Pınar Selek
IG Metall'den PINAR SELEK’ E Destek
8.4.2010


Hıdır Yılmazer - Frankfurt


24 Mart 2010

2.5 milyon üyesi ile dünyanın en büyük işçi sendikalarından biri olan IG-Metall'den, Mısır Çarşısı Davası'ndan iki kez beraat etmesine rağmen Yargıtay Genel Kurulu tarafından yeniden yargılanması istenen Pınar Selek destek geldi.

Konuyla ilgili açıklama, IG-Metall'in resmi internet sitesinde yayınlandı. IG-Metall Genel Merkezi Kadın ve Eşitlik Politikaları Bölümü tarafından yapılan açıklamada, sosyolog, yazar Pinar Selek’ in mücadelesi ile iki kez yargilandigi davadan beraat etmesine rağmen yeniden yüksek mahkemenin ömür boyu hapis cezasi istemine yer verildi. Mahkeme tarafından verilen kararın vahametine dikkat çekilen açıklamada, buna karşı Pınar Selek'e destek verilmesi çağrısında bulunuldu. Pınar Selek için Türkiye'de yürütülen destek kapmanyaya da gönderme yapılarak, söz konusu kampanyanın  Dünya çapında desteklenmesi gerektiği görüşü dile getirildi.

Konuyla ilgili olarak Almanya'da yapılan çalışmalara da değinilen açıklamada, Pinar Selek ve maruz kaldığı hukuksuzluk konusunda detaylı va aktüel bilgilerin PEN Almanya yazarlar kulübü web sitesi ile ve Pınar Selek'in arkadaşları tarafından hazırlanan www.pinarselek.com adlı Internet sayfasından edinilebilecegi belirtildi.

Pınar Selek, bu yılın başlarında IG-Metall'in de üyesi olduğu Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) Frankurt'taki merkezinde, sendika üyelerine yönelik olarak bu hafta Almanca baskısı yayınlanacak olan Sürüne Sürüne Erkek Olmak kitabından okumalar gerçekleştirmiş ardından Türkiye'de erkekliğin oluşum süreçleri üzerine bir konferans vermişti.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process