Pınar Selek
Pınar Selek’e Judith Butler Desteği
22.4.2010


Uluslar Arası  Yazarlar Birliği PEN’in Almanya şubesi tarafından, Pınar Selek’in haksız yere mahkum edilmeye çalışılmasına karşı başlatılan imza kampanyasına, Amerikalı feminist yazar Judith Butler da imza verdi.

 Judith Butler halen Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de profesör olarak görev yapıyor. Feminizm, eşcinsellik kuramı, politik felsefe ve etik konularında çalışmalarını sürdürüyor. 1990'da yayınladığı kitabı Cinsiyet Sorunu farklı dillerde 100,000 kopyadan fazla sattı. Cinsiyet Sorunu, eleştirel bir şekilde Simone de Beauvoir, Julia Kristeva, Sigmund Freud, Jacques Lacan, Luce Irigaray, Monique Wittig, Jacques Derrida, Michel Foucault'ın çalışmalarını tartışmaktadır.

 Butler, Kaos GL Derneği’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Uluslar Arası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Türkiye’ye gelerek, 15 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 18:30-20:00 saatleri arasında “Bir Queer Feminist: Judith Butler” başlıklı söyleşide konuşma yapacak ve Türkiyeli okurları ile buluşacak. Oturumu Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Zeynep Gambetti yönetecek.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process