Pınar Selek
“Okuyan Şehir Oberhausen" projesi çerçevesinde Pınar Selek ve Ellen Diederich ile iki dilli okuma
7.5.2010

Sosyolog Pınar Selek ile barış aktivisti Ellen Diederich, "Okuyan Şehir Oberhausen" projesi kapsamında, "Sürüne Sürüne Erkek Olmak (Zum Mann gehätschelt. Zum Mann gedrillt: Männliche Identitäten)" kitabının Türkçe orjinali ile  Almanca çevirisinden bölümler okuyacaklar.
10 Mayıs saat 18.00 de Ellen Diederich'in moderatörlüğünü yapacağı okuma etkinliği, "Oberhasen Sehir Göçmen Aileleri ve Çocuklarına Danışma ve Destek Merkezi (RAA), Belediye Başkanı insiyatifinde yapılıyor. Üç yıldır yapılan okuma etkinlikleri, Hitler döneminde kitap yakılmasını protesto amacıyla, şehrin farklı yerlerinde gerçekleştiriliyor. Bu yılki etkinlikte  okunması kararlaştırılan kitaplardan biri de yakın zamanda Almancaya da çevrilen "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" kitabı. Kitap Türkçe ve Almanca olarak iki dilde okunacak. Okumaları, kitabın yazarı Pınar Selek Türkçe, Ellen Diederich ise Almanca yapacak.

Ellen Diederich de Pınar Selek gibi bir barış aktivisti. Hayatı boyunca, dünyadaki savaşlara karşı duruşu ve kadın hareketi içindeki mücadelesiyle tanınan Diederich aynı zamanda Almanya merkezli Uluslararası Fasia Jansen Women Peace Archive’inin direktörü. Merkez, 25 yıldan uzun bir zamandır, dünyanın farklı yerlerinde kadınların barış eylemlerine ait görsel, görüntüsel,  yazılı ve sanatsal kaynakları arşivlemekte.


 

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process