Pınar Selek
Viyana'da Pınar Selek etkinliklerine sıcak ilgi
20.5.2010


Viyana'da Pınar Selek etkinliklerine sıcak ilgi

İlker Ataş / Viyana


Sosyolog Pınar Selek 18 Mayıs Çarşamba günü Viyana’da bir dizi etkinliğe katıldı. VIDC (Wiener Institut für Internationalen Dialog und Zusammenarbeit) tarafından Viyana’ya davet edilen Pınar Selek güne gazeteciler ve radyo programcılarıyla sohbet ettiği bir sabah kahvaltısıyla başladı. Yaklaşık iki saat süren kahvaltıda, Wiener Zeitung, an.schläge – das feministische Frauenmagazin, Ö1 Radyo Programı ve Orange Freie Radio temsilcileri ile kitabın Türkiye ve Avrupa’da uyandırdığı yankılar konuşuldu.

Akademisyenlerle workshop

Öğleden sonra ise Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü tarafından organize edilen bir workshop gerçekleştirildi. Erkek olmak, askerliğin toplum ve erkeklik süreçleri üzerindeki etkileri ve feministler niye erkek çalışmaları yapmalı konularının masaya yatırıldığı workshop’a otuz kişi katıldı. Katılımcılar arasında akademisyenlerin yanı sıra master ve doktora öğrencileri, uzman eğitimciler, sivil toplum  kuruluşlarında çalışanlar ve bir tiyatro yönetmeni yer aldı.

200 kişiye konferans



Pinar Selek'in "Sürüne Sürüne Erkek Olmak (Zum Mann gehätschelt. Zum Mann gedrillt)" adlı kitabı ile ilgili olarak akşam gerçekleştirilen kitap okuması ise büyük ilgi gördü. Viyana şehir kütüphanesinde gerçekleşen okumaya 200 kişi katıldı. Katılımcıların yarısını Türkiye kökenli kişiler oluştururken diğer yarısını Avusturyalı izleyiciler oluşturdu. Yaklaşık olarak iki buçuk saat süren okuma ve tartışma ardından, PEN (Uluslararası Yazarlar Birliği) Almanya Şubesinin Pinar Selek'in yargilanma sürecinde destek olmak için başlattı imza kampanyası tanıtıldı ve katılımcılardan imza toplandı.

19/05/2010
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process