Pınar Selek
Pınar Selek, PEN’in yıllık toplantısına davetli
26.5.2010


PEN Almanya Merkezi’nin yıllık toplantısı, 27-30 Mayıs 2010 tarihlerinde Almanya’nın Osnabrück kentinde yapılacak.  Toplantıya Sosyolog Pınar Selek de katılacak.
PEN içinde etkin bir konuma sahip olan PEN  Almanya Merkezi’nin bu yılki toplantısı “Şiir kurtuluştur” başlığıyla yapılacak. “Barış kenti” olarak tanımlanan Osnabrück’teki toplantıya baskı altındaki birçok yazar, edebiyatçı, şair davet edildi. Toplantı, 27 Mayıs günü saat 20’de Roland Wall 26. Nolu depo da başlayacak.  Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de baskı altındaki yazarların durumu. Bu nedenle toplantıya birçok ülkeden yazarlar toplantıya davet edildi. Türkiye’den de Sosyolog, feminist yazar Pınar Selek de katılıyor.  Selek, Mısır Çarşısı davasından iki kez beraat ettiği halde, Yargıtay 9. Daire kararı bozmuş ve hakkında 36 yıl hapis istemişti.
Selek’in yanı sıra İran’dan Xalil Rostamxani, Çin’den Zho Qing, Susanne Becker Gonnella, Mau Hartwig, Thomas Schneider  da ülkesinde baskı gördüğü için toplantıya davet edilen diğer isimler arasında yer alıyor. Pınar Selek’in de bir sunum yapacağı üç günlük toplantıda, yazın dünyasının sorunlarının yanı sıra çeşitli konulara ilişkin panel ve  konferanslar yapılacak. Katılımcılar için bir tiyatro gösterisi, Frank Wolff tarafından da mini bir konser verilecek.  3 günlük program içinde yer alan paneller halka açık olacak.
Edebiyat eleştirmeni Ina Hartwig, 2008 Ödülü Leipzig Kitap Fuarı’nda ödül alan Clemens Meyer, gazeteci ve garip hikayeler yazarı Isabella Straub ile Berlin'den yazar David Wagner de toplantıya katılacak olan isimlerden bir kaçı.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process