Pınar Selek
PEN toplantısında Selek’e büyük ilgi

30.5.2010


Boris Pistorius (Osnabrück Belediye Başkanı, Johano Strasser (P.E.N. Başkan), Christa Schuenke (Başkan Yardımcısı) und Herbert Wiesner (Genel Sekreter) ve diğer katılımcıların bir bölümü ile resepsiyon öncesi...



Osnabrück

30.05.2010

PEN’in 4 gün süren yılık toplantısı sona erdi. Kültür Bakanlığı ve Osnabruck Belediyesi tarafından desteklenen yıllık toplantıya Türkiye’den Sosyolog, Feminist yazar Pınar Selek de katıldı.
Barışçı yazar Eric Maria Remarque'in memleketi olan ve tarihte 30 yıl savaşlarının bitirildiği yer olan bu nedenle barış kenti denilen Osnabrück şehrinde gerçekleşen PEN yıllık toplantısı sona erdi.


PEN Başkan Yardımcısı Christa Schuenke, Sosyolog Pınar Selek ile Çinli yazar Zhou Qing.

27 Mayıs 2010 saat 20.00’da PEN Başkanının yaptığı konuşmayla start alan tolantı geniş katılımlı gerçekleştirildi. Ardından PEN burslusu olan yazarların kitaplarından yapılan okumalarla başladı. Bu çerçevede  once İran’dan Khalil Rostamkhani’nin,  ardından Çinli Zhou Qing’in son olarak da Sosyolog Pınar Selek’in kitabından (almancaya çevrilen Sürüne Sürüne Erkek Olmak) bir bölüm okundu. Pınar Selek bölümünde ise, once Musa Anter’in Nevala Qasaba şiiri  ve Hrant Dink’in Almancaya çevrilen kitabından okumalarla başlandı. Selek,  Anter ve Dink’in barış yanlısı oldukları için hedef seçildiklerini de belirtti. Ardından da Selek’in Sürüne Sürüne Erkek Olmak kitabında okumaya geçildi. Okuma yapılırken, duvarda Musa Anter ve Hırant Dink ile ilgili görüntüler slaytlar da yer aldı.
Farklı konularda yazmak
Büyük ilgiyle izlenen söyleşi bölümünde Pınar Selek’e  çok farklı konularda üretim yaptığına işaret edilerek bunu nasıl başardığı soruldu. Selek,  “bilim kavramlarla, felsefe terimlerle, sanat-edebiyat imgelerle dusunur. bunlarin hicbiri birbirine ustun degildir. Ben hepsinden beslenmeye, kendimi farkli dillerde, farkli acilardan ifade etmeye calisiyorum dedim ve edebiyat macerami anlattim. cocukluktan itibaren” yanıtını verdi. Selek ile söyleşi, başka bir ülkede yaşama deneyimlerini anlatmasıyla son buldu. Söyleşinin ardından PEN’in ilk günkü oturumu da sona erdi.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process