Pınar Selek
Almanya Sol Parti'den Pınar Selek'e Destek
30.5.2010



İstanbul - BİA Haber Merkezi
29 Mayıs 2010, Cumartesi

Almanya Sol Parti (Die Linke) Berlin Eyalet Milletvekili Kadriye Karcı, 9 Haziran 1998'deki Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davadan yargılanan ve hakkında verilen beraat kararının Yargıtay'ca bozularak müebbet hapisle cezalandırılması istenen Amargi'nin kurucularından Sosyolog Pınar Selek'e destek için Türkiye'ye geldi.

Amargi Kadın Kooperatifi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Karcı, Selek'in lehine iki kez beraat kararı verilmesi kararının Yargıtay Genel Kurulu (YGK) tarafından bozulmasını 'Hukuk skandalı' şeklinde değerlendirdi.

Karcı, "Aklın alamayacağı, hiçbir hukuki çerçeveye oturmayan bir dava süreci yaşanıyor. Türkiye'de birçok insanın dokunmaya cesaret edemeyeceği konulara parmak basan bir aydın olarak Selek'in bu hukuk skandalını uluslar arası zeminde de duyulması için uğraşıyoruz" diye konuştu.

"Ortada hukuki değil politik bir karar var" diyen Karcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dava Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi sürecinde de önüne çıkacaktır. Bu akıl almaz bir dava ve insan neresinden tutacağını da bilemiyor. Selek, Türkiye'de bütün güç odaklarıyla tek başına yüzleşmek durumunda bırakılıyor. Bu süreçle sistem de sorgulanıyor. Adil yargılama hakkının da ihlali durumu var. Hukuk sistemindeki bu yamukluğun giderilmesi için bu noktada Türkiye'deki baroların da harekete geçmesi gerekiyor.'

Almanya'ya Amargi örneği

Uzun yıllar göç ve mülteci politikaları üzerine çalışan Karcı, Almanya'daki "dağınık" göçmenlerin bir arada olabilmesi için bir kooperatif hareketi olan Amargi örneğini Almanya'ya taşımak istediklerini belirtti.

Kentsel Dönüşüm projelerini halkın oyu belirliyor

Berlin Eyalet Parlamentosu'nda çevre ve kentsel dönüşüm çalışmalarında bulunduğunu da anlatan Karcı, Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili ise "Türkiye'deki Tarlabaşı ya da Sulukule gibi kentsel dönüşüm planlarının Almanya'daki örneklerinde halk oylaması yapılıyor. Halkın onaylamadığı bir proje uygulanamıyor. Çünkü bu oylar parlamento için bağlayıcı" dedi.(BT)

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process