Pınar Selek
Hamburg'ta 3. buluşma
8.9.2010

Geçtiğimiz Nisan ayında “Zum Mann gehätschelt, zum Mann gedrillt” ismiyle almanca baskısı yayınlanan ve kamuoyunda ses getiren “Sürüne Sürüne Erkek Olmak” kitabı tartışılıyor.

Kitabın içeriğine dair Almanya başta olmak üzere Avusturya ve İsviçre basınında yer alan haberler “Sürüne Sürüne Erkek Olmak”a yönelik ilgiyi arttırırken, Sosyolog Pınar Selek de, bu nedenle düzenlenen okuma ve tartışma etkinliklerine katılmak üzere bir kentten diğerine yol katediyor.

Pınar Selek, bazı yollardan tekrar tekrar geçiyor. Bazı kentlerde bir tartışma başkasını açıyor. Tartışmalar, yeni katılımcılarla hem derinleşiyor hem genişliyor. Hamburg kenti de “Sürüne Sürüne Erkek Olmak“ kitabı çıktığından beri Pınar Selek’i 3. kez konuk etti.

Bu seferki davet, Literatürzentrum  Hamburg’dan. 6 Eylül Pazartesi akşam saat 20.00’de gerçekleştirilen tartışmanın moderatörlüğünü yine bir sosyolog olan  Michael Greif yaptı. Pınar Selek’in konuşmasını da Sabine Adatepe Almancaya çevirdi. 100’ü aşkın kişinin izlediği toplantıya kitaptan çeşitli parçalar okunarak başlandı. Ardından da Pınar Selek, araştırma sürecini, sonuçlarını ve analizlerini katılımcılara anlattı. Moderatör Greif’in sorularıyla başlayan tartışma bölümü, katılımcıların soru ve yorumlarıyla hararetli bir şekilde devam etti. Bu bölümde, militarizmin dünyada değişen suretleri, küreselleşmenin yeni cinsiyetlendirme mekanizmaları, yeni muhafazakarlığın Türkiye ve dünyadaki biçimleri, dinin ve geleneklerin etkisi yine Türkiye’deki vicdani ret hareketi üzerinde duruldu. Toplantı belirlenen sürenin dolması nedeniyle güçlükle bitirildi. HAMBURG 06.09.2010
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process