Pınar Selek
Pınar Selek 6. Türk-Alman Edebiyat Festivali'nde
30.9.2010
Selek

Literatürk tarafından her yıl Essen'de düzenlenen
Türk-Alman Edebiyat Festivali başladı. 28 Eylül günü başlayıan Festival'e hem almanca hem de türkçe olarak eserleri yayınlanan yazar, edebiyatçı ve araştırmacılar katılıyor. Bu yıl 20'ye yakın katılımcı var. Bunlardan biri de Sürüne Sürüne Erkek Olmak kitabı geçtiğimiz Mart ayında Almancaya çevrilen Sosyolog, Feminist yazar Pınar Selek. 

Etkinlik
Zentralbibliothek Essen'de yapılacak. Etkinliğin başlama saati: 20,00
 
Pınar Selek, Literatürk Festivali´nde `Sürüne Sürüne Erkek Olmak` isimli son kitabını tanıtıyor. Selek kitabında, yaptığı 58 röportaj aracılığıyla Türkiye´deki genç erkeklerin askerlik dönemi ve kimlik edinme sürecini nasıl yaşadıklarına ışık tutuyor.
Askerlik, Türkiye´de sünnetten sonra erkek olmanın en önemli aşamalalarından biri durumunda. Röportajlar bir yandan Türk toplumunu anlamamızı kolaylaştıran bir kesit sunuyor, öte yandan genel anlamda cinsel kimliklerin nasıl ortaya çıktığını görmemizi sağlıyor.
Türkiye´de neden askere gitmek yerine sivil hizmet yapma olanağı bulunmuyor? Başka erkek olma ritüelleri var mı ve insan nasıl kadın ya da erkek olur? Bu ve benzer sorulara Pınar Selek ve Prof. Dr. Mustafa Özbilgin´le yanıt arayacağız.
Selek´in `Sürüne Sürüne Erkek Olmak` kitabı, PEN-Duygu Asena Ödülünü kazandı.
Giriş ücreti: 4 €



Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process