Pınar Selek
Pınar Selek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda
7.10.2010




Yayın dünyasının kalbi olarak işaret edilen Frankfurt Kitap Fuarı, start aldı. 06-10.10.210 tarihleri arasında kitapların sergide kalacağı fuara, "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" adlı araştırması almancaya çevrilen Sosyolog Pınar Selek de davetli. Selek, iki ayrı etkinlikte konuşma yapacak, daha sonra da kitaplarını imzalayacak.

Frankfurt Kitap Fuarı hareketliliği başladı. Fuar'a bu yıl, 111 ülkeden 7 bin 500’ün üzerinde yayınevi katılıyor. Fuarda 110 bin yeni kitap yer alacak. Fuarın, bu yılki  onur konuğu ülkesi ise Arjantin. Bu nedenle Arjantin’den tercüme edilmiş 216 yeni kitap geliyor. Bunun yanı sıra, fuarda çocuk kitaplarında da hareketlilik yaşanıyor. Eğitim alanında yüzde 11 oranında daha fazla yayınevi katılıyor. Fuarın gelecek yılki onur konuğu ise İzlanda olacak.

Frankfurt Kitap Fuarı ayrıca, okuma yazma bilenlerin sayısını artırmaya ve insan haklarına yönelik kampanyasını güçlendirmeye yönelik çabalarını fuara taşıyor. 10 Ekim’e kadar sürecek olan fuarın ilk üç günü sektör temsilcilerine, yazar ve gazetecilere, son iki günü de tüm ziyaretçilere açık olacak. 2008 yılında Frankfurt Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan Türkiye ise fuarda 300 metrekarelik ulusal stant ve 50 metrekarelik çocuk kitapları bölümü ile yer alacak. 

Selek'ten etkinlikten sonra imza

Yayın dünyasının mercek altına aldığı fuarı yine pek çok ünlü yazarın ziyaret etmesi bekleniyor. Bunların arasında, ABD’nin en önemli kalemlerinden Jonathan Franzen, Ken Follett ve Nobel ödüllü iki Alman yazar Günter Grass ve Herta Müller de var.  Kitap fuarının en önemli özelliklerinden biri de  yeni kalemleri okuyucu ve yayıncı ile buluşturma. Bu isimlerden biri de "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" kitabı Almancaya çevrilen Sosyolog Pınar Selek. Frankfurt'a gelen Selek, Almanca baskısı ilgi gören kitabıyla ilgili iki ayrı etkinlige katılacak. Bunlardan biri kitapla ilgili okuma, diğeri ise Türkiye'deki kadın haklarına ilişkin bir panel. Ardından almancaya çevrilen kitabı için Orlanda Yayınevi'nin standına gelecek olan Selek, burada okurları için kitabını imzalayacak.


Pınar Selek'in Frankfurt Kitap Fuarı'daki etkinlikleri şöyle:


07.10.2010
: Frankfurt Allgemenie Gazetesi'nden Karen Krüger'in kitap üzerine sorularını yanıtlayacak. Saat 09.45-10.10
09.10.2010 :
Kadın Hakları ve Türkiye'de erkek rolleri konulu etkinlikte konuşacak.  Saat: 10.30-11.30




Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process