Pınar Selek
AP Karma Komisyonu Selek için toplanıyor
6.12.2010



Hüseyin Deniz / Brüksel
06-12-2010

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu, Mısır Çarşısı Davası’ndan iki kez beraat etmesine rağmen Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun yeniden yargılanmasını istediği Sosyolog Pınar Selek ile görüşecek.

Görüşme, bugün Avrupa saati ile 15.00’da Brüksel’deki AB Parlamentosu binasında gerçekleştirilecek. Toplantı, Komisyon üyesi Maria Eleni Kopa’nın, 18 Haziran 2010 tarihinde verdiği bir soru önergesi sonrası  kararlaştırıldı.
Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş başkanı Helene Flautre’nin başkanlık edeceği toplantıya, komisyon üyelerinin yanı sıra komisyon üyesi olmayan bazı parlamenterler ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katılması bekleniyor.
Karma Komisyona verdiği soru önergesinde, AB’nin dünya çapında insan hakları savunucularını korumayı üstlendiğine dikkat çeken Kopa, bu korumanın Pınar Selek için de geçerli olması gerektiğini belirterek, bundan haberdar olunup olunmadığını sordu. Önergede, ayrıca, komisyondan, Pınar Selek ile doğrudan temas kuracak ve davasını izleyecek pratik bir gözlemcinin de atanmasının gerekliliğine dikkat çekti. 

AP’de kitap tanıtımı
Toplantı öncesi dünyanın birçok ülkesinde, kadınların son yıllardaki durumu ile kadın hareketlerine dair analizlerin yer aldığı bir kitap tanıtılacak. Parlamento binasında saat 12.20’da tanıtımı yapılacak kitabın adı: Kadın Değiştirir (Frau Macht Veränderung). Avrupa Parlamentosu üyesi Barbara Lochbihler tarafından yayıma hazırlanan başlıklı kitap, 1995’teki Pekin Dünya Kadın Konferansı’ndan bugüne kadınların barış hareketi içerisindeki faaliyetlerinin bir dökümünü yapıyor. Kitapta, Türkiye ile ilgili yer alan analizi yazan Pınar Selek de toplantıda bir konuşma yapacak.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process