Pınar Selek
Selek'e Fransa'dan destek
19.12.2010
UĞUR HÜKÜM

Cumhuriyet - 18.12.2010

PARİS - Mısır Çarşısı’nda 9 Temmuz 1998’de meydana gelen ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan, yargı sürecindeki skandallarla mücadele etmek zorunda kalan sosyolog-yazar ve barış aktivisti Pınar Selek’e Paris’ten destek geldi. Selek’in iki kez yargılanıp beraat etmesine karşın Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, 10 Mart 2009’daki son kararı bozarak yeniden müebbet hapisle yargılanması kararı, Fransa’da “hukuk skandalı” olarak nitelendi.
Paris Üniversitesi’nin davetlisi olarak Paris’te doktora öğrencilerine “Türkiye’de erkeklik, askerlik ve şiddet” üzerine bir seminer veren Selek, Fransa’nın önemli kanallarından senato ve meclis televizyonu LCP kanalında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Uluslararası İnsan Hakları Ligleri Federasyonu (FIDH) olmak üzere çeşitli insan hakları kuruluşlarıyla görüştü.
Bir gün sonra da Paris'te faaliyet gösteren Akord adlı sivil toplum örgütünün düzenlediği "Türkiye'de şiddet kültürü" panelde konuştu. Belediye binasından gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen etkinlik sonunda, katılımcılar, Pınar Selek ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.
Bir dizi Fransız STK’sinin ortaklaşa başlattığı “Pınar Selek’le Dayanışma Komitesi” sorumluları da Selek’in başına gelenlerin trajik olduğunu belirtti.

‘YALNIZ  DEĞİL’ KAMPANYASI

 “Pınar Selek’le Dayanışma Komitesi”, Şubat 2011’de yeniden yargılanacak Selek etrafında, Avrupa çapında geniş bir kampanyaya giriştiklerini; meclis ve senato, Fransız işverenleri, Türkiye’ye ziyaretini 2011’e erteleyen Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye dek her düzeyde tepki yaratacak bir “Pınar Selek Yalnız Değil!..” başlıklı bilgilendirme seferberliği düzenlediklerini açıkladı.

18.12.2010 - Paris

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process