Pınar Selek
Alman-Türk Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanvekili Dağdelen’den Pınar Selek’le dayanışma çağrısı
11.1.2011
 

İki kez beraat ettiği halde Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun verdiği karar nedeniyle 9 Şubat’da yeniden yargılanacak olan Sosyolog Pınar Selek’e Alman-Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili ve Die Linke Federal milletvekili Sevim Dağdelen’den destek geldi.
Dağdelen, konuyla ilgili olarak pazar günü yaptığı yazılı açıklamada, Selek'in iki kez beraat ettiği halde yeniden yargılanmak istenmesini yargı skandalı olarak niteledi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun aldığı kararı siyasi olarak değerlendiren Dağdelen, „Açıkça görüldüğü üzere, bu dava Türkiye’de muhalif olanları susturma çabalarının bir örneğidir“ dedi.
Açıklamada, Yüksek Mahkeme’nin yeniden yargılama dayanağının, bir kişinin işkence altında verdiği ve sonra geri çektiği ifade olduğuna dikkat çekilerek, „Hukukdışı bu yöntem yazar Doğan Akhanlı davasında da uygulanmıştı" denildi.
Bu tür davalarla, muhaliflerin sindirilmesininin amaçlandığı vurgulanan açıklamada, PEN Almanya Merkezi’nin verdiği bursla Berlin’de çalışmalarını sürdürmekte olan Pınar Selek’in de Doğan Akhanlı’nın akibetine uğramaması için duyarlılık çağrısı yapılarak, „Bunu engellemenin tek yolu, uluslararası kamuoyunun baskı oluşturmasından geçmektedir. Bu nedenle Sayın Selek’le dayanışma içinde olduğumu bildiririm“ denildi.
Açıklama, insan hakları ve barış aktivisti Pınar  Selek’in üzerinde demoklesin kılıcı gibi tutulan bu davanın sona erdirilmesi ve iki kez verilen  beraat kararının onanması istemiyle son buluyor. BERLİN - 09.01.2011
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process