Pınar Selek
Tanıdıklarının yıllardır sarsılmayan mutlak güvenine, ben de tanıklık ediyorum.

Parmaklarım klavyede geziniyor, bir yandan göz ucumla ilk adımlarını atan bebeğimi kontrol ediyorum. Kafam karma karışık… Yetiştirmem gereken yazılar, asılmayı bekleyen çamaşırlar vs. Bu sırada haberlerde adım geçiyor… “Semanur SÖNMEZ YAMAN’ın bombacı olduğu…!”

Yukarıdaki olay gerçek değil, sadece empati kurmaya çalışıyorum…

“Mısır Çarşısı Bombacısı!” olmakla suçlanan ya ben olsaydım.

Ya televizyon izlerken hiç işlemediğim bir suçun faili olarak bütün dünyaya duyurulsaydı adım. Kız kardeşim, arkadaşım, akrabalarımdan biri de olabilirdi… Kura çektiler, O’na çıktı. Hayali bile rahatsız eden yukarıdaki senaryoyu bire bir yaşadı O… Televizyondan öğrendi üzerine atılan korkunç suçu…

Bir süre önce mail kutuma bir mesaj geldi. Pınar Selek’in suçsuzluğuna tanıklık eden ve bunu “hâlâ tanığız” ifadesiyle anlatan bir grup kadın gönderdi mesajı. Pınar Selek’in suçsuzluğu gün gibi ortada. Hakkında açılan iki davadan beraat etti. O’nu tanıyan, tanıdıklarını tanıyan duyarlı vicdanlarda hiç yargılanmamıştı zaten…

Üstelik ilk ifadesinde bombalı saldırıyı Pınar’la birlikte düzenlediklerini iddia eden, daha sonraki bütün mahkeme sürecinde “ifadesinin işkence ile alındığını ve Pınar Selek’i tanımadığını” tekrar tekrar söyleyen şahıs da beraat etti çoktan. Şimdi Pınar Selek’in yeniden mahkûmiyeti isteniyor.

Pınar Selek için acı ve ağır bir imtihan…

Yakınları için de öyle…

Pınar’ın suçsuzluğuna tanıklık edenlerin mesajı çok açık…

“Biz tanığız” diyorlar… “Masumiyetine” tanığız…

Ve devam ediyorlar…

İşte o mailden parçalar


Pınar Selek, bu ülke insanlarının barış ve adalet içinde yaşamasına çok değerli katkı veren insanlardan biri. Kimseyi dışarıda bırakmayan aklına, karıncayı incitmeyen yaşamına tanığız.

Pınar aleyhine istenen mahkûmiyet kararının bu denli hukuka ve gerçeğe aykırı olduğunun ve Pınar´ın, suçsuz olduğuna dair deliller bulunmasına rağmen cezalandırılmak istenildiğinin tanığıyız.

Onun, oğulları, kocaları faili meçhule kurban gitmiş kadınlarla kucaklaşmasına tanığız.

Birlikte dirildik, çiçek açtık, kök saldık dediği, sırdaş olduğu sokak çocuklarına ablalık etmesine, onların yaşamlarını her insanın hak ettiği gibi sürdürebilmeleri için olanca gücünü seferber etmesine tanığız.

Başörtülü kadınlara yönelik hak ihlallerinin karşısında durmasına, her fırsatta desteğini hissettirmesine tanığız.

Özgür, ahlaklı ve mutlu bir yaşam nasıl mümkün olabilir sorusunun cevabını aradığını söyleyen Pınar Selek'in, hep sahada, sokakta, akleden kalple çalışan bir sosyolog olduğuna tanığız.

Her daim insanlara dokunacak, sevgisini merhametini verecek enerjisinin olduğuna tanığız.

İyi niyetli en küçük çabalarla bile iyileşeceğimize, iyiliğin, hak ve adaletin galebe çalacağına her zaman inandığına tanığız.

Pınar Selek´i tanıyor, delillerle sabit suçsuzluğunu biliyor ve ona sahip çıkıyoruz.”

“Birbirimize Sahip Çıkıyoruz” adlı kadın grubu, Pınar Selek’in suçsuzluğu için tanıklığını bu cümlelerle ifade etmiş.

Pınar’la şahsen tanışamasam da, kim olduğunu, insani yönünün ne kadar ağır bastığını, herkesin baş çevirdiği ezilen-ötelenen insanlara kardeşlik elini nasıl uzattığını biliyorum. Tanıdıklarının yıllardır sarsılmayan mutlak güvenine, ben de tanıklık ediyorum. Bu kadar insanın iyiliğinde ittifak ettikleri bir insana daha fazla haksızlık edilmemeli. Çünkü adalete güvenin yıkılması kolay, tamiri ise imkânsızdır.


Semanur SÖNMEZ YAMAN


http://www.kadinnews.com/index.php?yazar_view=4817&ctgr_id=187



Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process