Pınar Selek
Pınar Selek için mücadeleye devam
19.11.2012

Sosyolog-yazar Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davası ile birleşen diğer davalardaki usul eksikliklerinin tamamlanmasına ilişkin yeni duruşma, 22 Kasım 2012 Perşembe günü 10.30’da Çağlayan adliyesinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Hatırlanacağı üzere, Pınar Selek’in üst üste üç kez beraatine rağmen tam on dört yıldır psikolojik bir işkence olarak sürdürülen davada Savcılık makamı yeni mütalaa vererek ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiş, ‘yok hükmünde’ki bu mütalaa hukuk dünyası ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Türkiye demokrasisine hukuk eliyle yara aldıran gelişmelerin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte yeniden Pınar Selek ismini yıpratma gayretlerinin olabileceği endişesi ile her zamanki dayanışmamızı yinelemenin önemine inanıyoruz. Tabu ve tehlikeli addedilen konularda bilimsel çalışmalarını sürdüren Pınar Selek,  anti-militarist barışçı duruşundan bir an bile taviz vermedi. Bu duruş karşısında da düzmece imajlar, dosyalara doğrudan müdahaleler, karartılan deliller, iftira ve karalamalarla kuşatıldı. Kişilik katli sayılacak bu girişimler, kamuoyunun duyarlılığı ve Pınar Selek’in berrak duruşu sayesinde asla başarıya ulaşamadı. Özgür düşünceye karşı gözdağının simgesi olarak belleklere kazınan bu politik davayı unutmak, unutturmamak en büyük mücadeledir.

Şimdi bir kez daha 22 Kasım’daki duruşmaya katılarak Pınar Selek için hep birlikte nihai beraat talep ediyoruz. Onun şahsında dile getirilen talep aslında bir adalet ve özgürlük çağrısıdır. Adalet ve özgürlük ise hepimize lazımdır.           

                                                                                                                                             Hala Tanığız Platformu

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process