Pınar Selek
"Hukuksuzluk var"
24.11.2012 Kazım DOĞAN/FRANKFURT/24 Kasım 2012

Hürriyet’e 14 yıldır süren Mısır Çarşısı ile ilgili davayı değerlendiren Pınar Selek, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde değişen hakimlerin beraat kararından direnmekten vazgeçtiklerini söyledi.

Davaya yukarıdan müdahale olduğunu savunan Selek, "Çok büyük bir hukuksuzluk söz konusu. Bana darbe yaptılar. En çok babama üzülüyorum. Çünkü dava hep onun omuzlarında yürüyor. Direnmekten başka da çaremiz yok. Son güne kadar hukuka inanan insandım. Davanın sonu nereye varacak, bekleyip göreceğiz” dedi.

Pınar Selek, Almanya’da Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) üyesi Frankfurt Gençlik Derneği’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlediği toplantıya katıldı. Pınar Selek, kadınların şiddeti önlemek için öncelikle kendilerini değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Kadınların başörtü, mini etek ve ince uzun topuklu ayakkabı gibi sembollerle hayatlarını sınırladıklarını savunan sosyolog Selek, "Kadınlar tek başına şiddete uğradıklarını zannediyorlar. Oysa bütün toplumda şiddet ve psikolojik baskı uygulanıyor. Bu Ahmet’in Ayşe’ye yaptığı bir şiddet değil, kurumların devreye girmesiyle oluyor. Değişime gündelik normal gördüklerimizle, devlet ve aile yapısını sorgulayarak başlamalıyız. Bağlantıları iyi görmek zorundayız. Bataklığı kurutmak için de daha sistemli bir mücadele şart“ diye konuştu.

Pınar Selek, evlilik kurumunun da şiddeti üreten mekanizmalardan biri olduğunu söyledi. Toplantıda başlarından geçenleri anlatan kadınlar da yaşadıklarından utanıp anlatamadıkları için şiddet görmeye devam ettiklerini söylediler.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process