Pınar Selek
İsveçli vekillerden Gül’e Pınar Selek için çağrı
8.12.2012
14 yıldır devam eden Mısır Çarşısı davasında üç kez beraat eden Sosyolog Pınar Selek’in müebbet hapis cezası istemiyle yeniden yargılanmasına, İsveçli bir grup parlamenter tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ortak bir mektup yazan 19 milletvekili, Selek aleyhinde yeniden dava açılmasını protesto etti ve davanın düşürülmesini talep etti.

MEKTUPTA 'EŞSİZ SOSYOLOG VE POLİTİK AKTİVİST SELEK' VURGUSU

Mektupta demokrasi, kadın ve insan hakları için mücadele eden eşsiz bir sosyolog ve politik aktivist olduğu belirtilen Selek’in bu özelliklerinden ötürü baskı ve saldırılara uğradığı belirtiliyor. Yalancı şahitler ve işkence altında alınmış ifadelere dayanılarak bir dönem cezaevinde tutulduğuna dikkat çekiliyor.

Pınar Selek davasının dayanaksız bir dava olduğunu ve Türk kurumlarının trajik-komik bir biçimde hareket ettiklerini vurgulayan milletvekilleri, Selek’e yönelik suçlamaları gülünç bulduklarını belirtmelerine rağmen, Türk Kurumlarının demokratik haklar ve kadın haklarına yaklaşımlarındaki inandırıcılığı açısından suçlamaları çok ciddi bulduklarına vurgu yapıyor.

DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİ

Mektupta imzası bulunan milletvekillerinden Amineh Kakabaveh, Pınar Selek davasının baştan sona kadar gerçeklerle ilişkisi olmayan, işkence altında zorla alınan ifadelerle dayalı bir dava olduğunu belirterek davanın düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Selek’in İsveç Parlamentosunda yapılan bir konferansta dava hakkında verdiği bilgi ve açıkladığı belgelerin aralarında milletvekilleri ve insan hakları kurumu yöneticilerinin de bulunduğu katılımcıları hayretler içinde bıraktığını aktaran Kakabaveh, "Demokrasi ile yöneltildiğini iddia eden bir ülkede böylesi hukuksuzlukların yaşandığına inanmak zor" dedi.

MEKTUPTA İMZASI OLAN VEKİLLER

Mektupta imzası bulunan Milletvekilleri arasında muhalefette bulunun Sol Parti Milletvekilleri Amineh Kakabaveh, Siv Holme, Bengt Berg; Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekilleri An Christin Alberg, Arhe Hamednaca; Çevre Partisi Yeşiller Milletvekilleri Jan Lindholm, Annika Lilesmets’in yanı sıra; iktidar ortağı Muhafazakar Parti Milletvekili Eva Thalen Finne, Merkez Partisi Milletvekilleri Solveig Zander ve Ola Johansson ve Hristiyan Demokrat Milletvekili Penilla Gunther de bulunuyor. (anf)

http://www.demokrathaber.net/guncel/isvecli-vekillerden-gule-pinar-selek-icin-cagri-h13824.html

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process