Pınar Selek
Avukatlardan Selek için açıklama: Yargı için sınav
19.12.2012
Avukatlardan Selek için açıklama: Yargı için sınav
İSTANBUL - Çağdaş Avukatlar Grubu ve Katılımcı Avukatlar ve Özgürlükçü Hukuk Platformu’ndan yaklaşık 30 avukat Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Mısır Çarşısı Patlaması davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Pınar Selek hakkında verdiği beraat kararına direnmek vazgeçmesinin konu alındığı basın açıklamasını avukat Cevriye Aydın okudu. Mahkemenin beraat kararında direnmekten vazgeçmesini eleştiren avukat Aydın, “İki kez oy birliği ile beraat kararında direnen mahkemenin yasayı açıkça çiğnemeyi göz alarak beraat kararından neden döndüğünü biz hukukçular çok merak ediyoruz" dedi. Hukukun ve yasanın kişiyi değil eylemi yargılaması gerektiğini söyleyen Aydın, “Pınar Selek davasındaki son gelişme mahkeme heyetlerinin, hakimlerin değiştirilerek siyasal iktidarın beklentilerine uymayan kararları bu beklentilere uygun hale getirmenin ilk örneği değildir" diye konuştu. Pınar Selek davasının hukuk ve yargı açısından bir sınav olduğunu belirten Aydın, adalet isteyen herkesin yarın görülecek duruşmaya katılması gerektiğini belirtti.
Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili Sosyolog Pınar Selek’in aldığı beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Ancak mahkeme önce beraat kararında direndi. Fakat 22 Kasım’da görülen duruşmada mahkeme direnme kararından vazgeçti. Direnme kararından vazgeçen heyette, mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu hasta olduğu için, üye hakim Mehmet Karababa ise komisyona atandığı için yer almadı.
(Dha/Selahattin GÜNDAY)

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1111730&CategoryID=77

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process